ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Θα παίξουμε ξανά φέτος ή όχι;

Newsroom 24sports

Η UEFA σε νέο γύρο επαφών θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις

Η ώρα να ληφθούν οι πιο σημαντικές αποφάσεις για το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη εποχή του έχει πλέον φτάσει με την UEFA να κάνει τις τελικές της συναντήσεις, μέσω τηλεδιασκέψεων, ώστε να καταλάβουμε τι τελικά θα γίνει.

Εκφράζεται ανοιχτά πια η εκτίμηση διαφόρων αναλυτών ανά την Ευρώπη πως κάποια πρωταθλήματα είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν και θα διακοπούν οριστικά

Όπως αναφέρει η «As», οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από την Τρίτη(21/4) και θα συνεχιστούν την Τετάρτη (22/4) με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τέλος συνεδρία της εκτελεστικής της επιτροπής την Πέμπτη(23/4) που θα λάβει και τις σημαντικές αποφάσεις για πρωταθλήματα και κύπελλα Ευρώπης.

Την Κύπρο ενδιαφέρει κυρίως η πρώτη συνεδρία στην οποία θα εκπροσωπηθούν οι 55 ομοσπονδίες μέλη της UEFA και θα έχει στο επίκεντρο τα τοπικά πρωταθλήματα. Η θέση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων είναι δεδομένη, όμως κάθε χώρα είναι σε διαφορετική φάση της πανδημίας και με άλλα δεδομένα σε σχέση με το οικονομικό και είναι πράγματα που θα ληφθούν υπόψη στην όποια απόφαση.

Να αναφέρουμε πως οι Γερμανοί, που θα έπαιρναν τις δικές τους οριστικές αποφάσεις σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή(17/4) την ανέβαλαν για μετά την συνεδρία της εκτελεστικής της UEFA αφού θα περιμένουν τις αποφάσεις κεντρικά πριν πάρουν τις δικές τους.

Το μέλος του Συμβουλίου της FIFA, Εβελίνα Κριστίλιν, δήλωσε πως με βάση όσα γνωρίζει η πρόθεση της UEFA είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν πρώτα τα εγχώρια πρωταθλήματα και μετά τα κύπελλα Ευρώπης.

Την ίδια ώρα εκφράζεται ανοιχτά πια η εκτίμηση διαφόρων αναλυτών ανά την Ευρώπη πως κάποια πρωταθλήματα είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν και θα διακοπούν οριστικά. Σε ό,τι αφορά στα κύπελλα Ευρώπης ψάχνουν κάθε πιθανή λύση ώστε να ολοκληρωθούν ακόμα και αν αυτό χρειαστεί να γίνει μέσα στον Αύγουστο.

Πάντως το γεγονός πως μετά την τηλεδιάσκεψη με τις χώρες μέλη και τους άλλους φορείς (λίγκες, συλλόγους, ποδοσφαιριστές) μπήκε συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής, θεωρείται ως προπομπός οριστικών εξελίξεων. Οι ομάδες εργασίας έκαναν αρκετή πρόοδο για το καλεντάρι ενώ FIFA και FIFpro κατέληξαν σε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τα συμβόλαια και τους μισθούς που ήδη ανακοινώθηκαν. Αυτό το τελευταίο όμως μένει να λυθεί σε κάθε χώρα ξεχωριστά και όπως βλέπουμε και από την Κύπρο μόνο εύκολο δεν είναι.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ