ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' - 300 Βαρωσιώτες έτοιμοι να επιστρέψουν

Της Έλενας Αποστόλου

Τριακόσιοι Βαρωσιώτες έτοιμοι να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, δηλώνει στην «Κ» το δεξί χέρι του Ερσίν Τατάρ, Ογουζχάν Χασίπογλου. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι οι Βαρωσιώτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη λεγόμενη Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας όχι μόνο για ακίνητη, αλλά και για κινητή περιουσία. Καταλήγει δε ότι η ουσία των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για το Βαρώσι αφορά στην επιστροφή περιουσιών και χωρίς την επίτευξη συνολικής λύσης.

Αξιολογούν την επιδημιολογική εικόνα πριν από τη σύσκεψη του Υπουργικού της Τετάρτης, επιστημονική ομάδα και Υπ. Υγείας υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μετά οι αποφάσεις. Φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Κούσιος. Σταθερή πάντως φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Λεμεσό και βελτιωμένη στην Πάφο, ενώ ελεγχόμενη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα στις άλλες επαρχίες. Ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι περισσότεροι ασθενείς χρήζουν νοσηλείας.

Διαβήματα Κ.Δ. στον ΟΗΕ και διαμαρτυρία στην Τηλλυρία για τις νέες απαιτήσεις των κατοχικών αρχών για τις διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα. Το ψευδοκράτος, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο Ριζοκάρπασο, απαιτεί από όσους μετακινούνται από και προς τα κατεχόμενα να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ των τελευταίων 24 ωρών.

Η αδειοδότηση των πρώτων εμβολίων είναι πιθανό να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2021, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος εξετάζει τις αιτήσεις έγκρισης τριών υποψήφιων εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε πως το εμβόλιό του, το AstraZeneca, είναι αποτελεσματικό κατά 70%.

Άνοιξε το κεφάλαιο Δρομολαξιά ο Βενιζέλος Ζαννέτος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Εκδίδει βιβλίο για την πολύκροτη υπόθεση και δείχνει Κατσουρίδη ως τον ιθύνοντα νου. Σιγή ιχθύος από το ΑΚΕΛ αλλά και από τον άλλοτε κραταιό άντρα του κόμματος, Νίκο Κατσουρίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ