ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Βουλευτές: Είπαν «Όχι» στην αυτοδιάλυση της Βουλής

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Καταψηφίστηκε η πρόταση Οικολόγων-Άννας Θεολόγου για αυτοδιάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών, με 30 ψήφους κατά από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και Δημοκρατική Συνεργασία. Αποφασίστηκε η παραπομπή του ψηφίσματος το οποίο προτείνει την παραίτηση της κυβέρνησης στην Επιτροπή Νομικών, λόγω επίκλησης συνταγματικών θεμάτων. Mea culpa Αβέρωφ Νεοφύτου για λάθη και παραλείψεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα και συγγνώμη Άντρου Κυπριανού για Τζιοβάννη. Της κρίσιμης συνεδρίας προηγήθηκε σύσκεψη αρχηγών.

- Νέος πρόεδρος της Βουλής, μετά την παραίτηση Συλλούρη στη σκιά των αποκαλύψεων Αλ Τζαζίρα, και επίσημα ο Αδάμος Αδάμου. Ομόφωνη η ανάδειξή του. Πενήντα τρεις ψήφισαν υπέρ. Αποχή τήρησε το ΕΛΑΜ. Ο κύριος Αδάμου ευχαρίστησε για την ψήφο εμπιστοσύνης και μίλησε για πατώματα και χαμένη αξιοπιστία. Τη νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσαν Γεωργιάδου και Γαβριήλ.

- Σε κλοιό αυστηρών μέτρων μέχρι τις 9 Νοεμβρίου η Κύπρος, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο ιός. Μάσκες παντού από σήμερα, περιορισμοί παγκύπρια και μερικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο. Για στοχευμένα μέτρα κάνουν λόγο οι επιδημιολόγοι. Βελτιώνονται και οι διαδικασίες ιχνηλάτησης. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα έχουμε πτώση στα κρούσματα, υπογραμμίζει ο Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τα κρούσματα σε νοσηλευτήρια. Κάποιοι, ανέφερε, φαίνεται ότι δεν τηρούν τα πρωτόκολλα.

- Ανησυχητικά τα στοιχεία, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας. Στο δύο φτάνει ο δείκτης μεταδοτικότητας. Από τους 805 ασθενείς που διαγνώστηκαν τις δυο τελευταίες εβδομάδες το 67% παρουσίασε συμπτώματα, ενώ έχει παρουσιαστεί έκρηξη κρουσμάτων νεαρής ηλικίας. Αξιοσημείωτη είναι ακόμη η ραγδαία άνοδος που παρουσίασε η καμπύλη της Λεμεσού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ