ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Βρετανία: Αρχίζει εμβολιασμούς κατά της πανδημίας

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία με το πρώτο εγκεκριμένο σε χώρα της Δύσης εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό των Pfizer / BioNTech, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για την αρχή του τέλους της φονικής πανδημίας. Την ίδια ώρα, θέμα ημερών είναι η έγκριση 3 εμβολίων και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Περί τα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου αναμένει τις πρώτες δόσεις η Κύπρος. Συναγερμός από την Ιnterpol, ότι εγκληματικά δίκτυα θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια.

- Στο κόκκινο, ελέω αυξημένων κρουσμάτων, οι επαρχίες Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λάρνακας. Προβληματισμός στο Υπουργείο Υγείας και για τη ροή ασθενών που χρήζουν νοσηλείας. Θα γίνουν δεύτερες σκέψεις για χαλαρώσεις αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, προειδοποιεί ο επιδημιολόγος Πέτρος Καραγιάννης.

- Στην Αθήνα για επαφές η Λουτ μετά τις διαφωνίες Αναστασιάδη - Τατάρ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορηματικά τη λύση δύο κρατών, την οποία ζήτησε προηγουμένως ο Ερσίν Τατάρ. Οι μόνες πραγματικότητες στο Κυπριακό είναι το πλαίσιο Γκουτέρες και το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Σ.Α., διαμηνύει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

- Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Εργασίας οι εταιρείες που προχώρησαν σε απολύσεις ενώ λάμβαναν κρατική χορηγία. Σε εξέλιξη ενέργειες, σύμφωνα με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, ώστε να ανακτηθεί το ποσό της κρατικής χορηγίας. Απηύθυνε εκ νέου έκκληση να μην υπάρξουν απολύσεις, διαβεβαιώνοντας ότι η κρατική ενίσχυση θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

- Μειωμένη κατά 78% η κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου εξαιτίας του κορωνοϊού, αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών. Σύμφωνα με άρθρο στην Οικονομική «Κ», μειωμένες είναι οι διαθέσιμες πτήσεις με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

- Ενώπιον νέου κύματος μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να βρεθούν οι κυπριακές τράπεζες. Σύμφωνα με την Οικονομική «Κ», η λήξη μορατόριουμ, η μη επαρκής οικονομική στήριξη του κράτους και το κλείσιμο των επιχειρήσεων δυναμιτίζουν το περιβάλλον. 

 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ