ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Δ. Συλλούρης: Παραιτήθηκε πυροβολώντας

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

  • Υπό το βάρος της λαϊκής και πολιτικής αντίδρασης που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα και κατόπιν συνάντησής του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, παραιτήθηκε από την προεδρία της Βουλής και το βουλευτικό αξίωμα, πυροβολώντας και αφήνοντας αιχμές ο Δημήτρης Συλλούρης. Σημειώνει ότι διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση ότι με κανένα τρόπο δεν έχει παραβιάσει τον νόμο, ενώ κατήγγειλε στον Γενικό Εισαγγελέα τη διάπραξη ποινικού αδικήματος εναντίον του.

  • Αναβρασμός από το πρωί στη Βουλή για τη διαδικασία διαδοχής Συλλούρη και Τζιοβάννη. Προεδρεύων της Βουλής αναλαμβάνει ο πρεσβύτερος βουλευτής, Αδάμος Αδάμου, ωστόσο επειδή θα ασκεί χρέη προεδρεύοντος της Δημοκρατίας ένεκα απουσίας του Προέδρου Αναστασιάδη, καθήκοντα προεδρεύοντος της Βουλής αναλαμβάνει εκτάκτως ο Ζαχαρίας Κουλίας, ώστε να διατηρηθεί η διάκριση των εξουσιών. Την έδρα Συλλούρη καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα Ρούλα Γεωργιάδου, ενώ την έδρα Τζιοβάννη αναμένεται να καταλάβει ο Τουμάζος Τσιελεπής.
  • Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στους οποίους υπάρχουν πέραν του ενός ατόμων. Πρόστιμο 300 ευρώ σε παρανομούντες. Καταργείται ο περιορισμός των 75 ατόμων για θέατρα και σινεμά. Επαναφορά του ορίου του 50% πληρότητας στους χώρους. Απαγόρευση και της παροχής ναργιλέ σε χώρους εστίασης. Δραματική έκκληση των ειδικών για συμμόρφωση προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα.

  • Κλιμακώνει τις προκλήσεις και την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία. Εκτός από το Ορούτς Ρέις η Άγκυρα έστειλε και το γεωτρύπανο Κανουνί κοντά στο Καστελόριζο, ενώ κράτησε 20 λεπτά στον αέρα, πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας το οποίο μετέφερε τον Νίκο Δένδια. Στις Βρυξέλλες βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής οι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, επιδιώκοντας ένα νέο αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης και ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά της Άγκυρας. Προθεσμία μιας βδομάδας στην Τουρκία από Παρίσι και Βερολίνο.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ