ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 20:45
10°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
90 news

90'' Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

Newsroom K

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην «Οικονομική Καθημερινή», μετά την πρόωρη αποπληρωμή του ρωσικού δανείου τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την έκδοση των δύο ευρωπαϊκών ομολόγων 10ετούς και 20ετούς διάρκειας εξοφλείται πρόωρα και το δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 691 (εξακοσίων ενενήντα ενός) εκατομμυρίων ευρώ. Ικανοποίηση Υπουργού Οικονομικών. Η συνολική προσφορά ξεπέρασε τα 13 δισ., υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης. Υπερκαλύφθηκε επτά φορές το ποσό που ζητήθηκε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

- Αισιοδοξία για την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ. Πράσινο από το Υπουργικό Συμβούλιο για τις εγγυήσεις που απαίτησαν τα νοσηλευτήρια. Πρόκειται για κονδύλι ύψους 70 εκατ. ευρώ για το 2021-22 και θα δοθεί ως χορηγία στον ΟΑΥ. Η απόφαση ελήφθη προς καθησυχασμό των ανησυχιών, υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

- Την εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου για να διαπραγματευτεί την αναβάθμιση του EastMed Gas Forum σε διακρατικό οργανισμό περιφερειακής εμβέλειας έλαβε ο Υπουργός Ενέργειας. Στο Κάιρο αύριο θα μονογράψει το Ιδρυτικό Καταστατικό του Forum με τους ομολόγους του των Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Ισραήλ, Παλαιστίνης και Αιγύπτου. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι, επίσης, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ΗΠΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

- Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης. «Προκλητικό» και «αντιπαραγωγικό» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το μνημόνιο, αναγνωρίζοντας ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί αντίκεινται προς το διεθνές δίκαιο. Έχουν και τα νησιά ΑΟΖ, λέει η Ουάσιγκτον.

- Διπλωματικός πυρετός για τη Λιβύη. Ε.Ε. και Ουάσιγκτον ζητούν την άμεση απόσυρση από τη Λιβύη των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων μαχητών και των Ρώσων μισθοφόρων. Αναμένεται η απάντηση του στρατάρχη Χαφτάρ για την εκεχειρία ενώ μαίνονται οι μάχες στη χώρα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ