ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Γεν. Εισαγγελέας: Κατηγορεί Οδυσσέα για «εργολαβική προσπάθεια αποδόμησης»

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Δριμύ κατηγορώ του Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή. Κατηγορεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για «εργολαβική προσπάθεια αποδόμησής» του, κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου εκστρατεία παρεμβάσεων στα ΜΜΕ». Ο Γιώργος Σαββίδης υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχθεί εκτροπή και διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει συγκάλυψη οποιασδήποτε ποινικής υπόθεσης. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει παράλληλη έρευνα στο θέμα των πολιτογραφήσεων και υπέδειξε ότι απαιτείται μεθοδικός χειρισμός και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Οποιαδήποτε άλλη έρευνα, υπέδειξε, θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης επιτροπής.

- Ανησυχία και προβληματισμός από τους ειδικούς για τα κρούσματα. Χίλια εξήντα πέντε άτομα θετικά στον COVID-19 τις τελευταίες οκτώ ημέρες και αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών. Μέτρα μακράς διάρκειας προετοιμάζουν Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγοι. Ξεκάθαρος ο Υπουργός Οικονομικών για ενδεχόμενο ολικού lockdown. Μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφική, υπογραμμίζει, για την οικονομία.

- Προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της πανδημίας χαρακτήρισε τον επόμενο ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, παρουσιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών. Υπογραμμίζει ότι ετοιμάστηκε με στοχευμένη πολιτική και απευθύνει έκκληση για ψήφισή του.

- Ανησυχία Ρωσίας για τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια. Εμποδίζουν τη διαμόρφωση εποικοδομητικού κλίματος, δηλώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Στήριξη και στην Ελλάδα. Επίλυση των διαφορών στην Αν. Μεσόγειο μέσω διαλόγου ζήτησε ο Ρώσος αξιωματούχος. Την ίδια ώρα η Κ.Δ. καταδικάζει και καταγγέλλει σε Συμβούλιο Ασφαλείας και Ε.Ε. την είσοδο Οκτάι στα Βαρώσια.

- Με τιμές ο Τατάρ στην Άγκυρα. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό άρθρο στην «Καθημερινή», ο νέος Τ/κ ηγέτης επαναφέρει στο τραπέζι σχέδια λύσης τύπου Ταϊβάν και Κοσόβου. Ο σχεδιασμός για τα Βαρώσια θεωρείται, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Τατάρ, το πρελούδιο της προσάρτησης. 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ