ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Κ. Ιωάννου - Επιδημιολόγοι: Μειώστε τον κύκλο επαφών σας

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Καμπανάκι Υπουργού Υγείας και επιδημιολόγων για τον COVID-19. Απηύθυναν δραματική έκκληση στους πολίτες για μείωση του κύκλου επαφών τους, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου. Ανησυχία για την αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών. Προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο ο ΟΚΥΠΥ. Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο αναφοράς. Ο ΟΚΥΠΥ ζήτησε επιστράτευση γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ έχουν επιταχθεί επιπλέον κλίνες στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού.

- Σε εξαιρετικά ανησυχητικά επίπεδα τα επιδημιολογικά στοιχεία του Υπ. Υγείας που καταγράφηκαν σε 14 ημέρες, από τις 18 έως τις 31 Οκτωβρίου, για τον COVID-19. Επιβεβαιώθηκαν 1800 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1046 στη Λεμεσό. Διάμεση ηλικία τα 33 έτη. Το 6.7% των κρουσμάτων είχε ιστορικό ταξιδιού, το 85.3% αφορά σε περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης και το 8% με άγνωστο επιδημιολογικό ιστορικό. Ο δείκτης μετάδοσης αυτή τη στιγμή είναι στο ένα, ενώ αυξάνεται ο αριθμός ασθενών που χρήζουν νοσηλείας. Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η Κύπρος μετρούσε 4422 κρούσματα και 33 θανάτους.

- Εκστρατεία κατά της διαφθοράς εγκαινίασε με συσκέψεις στο Προεδρικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Υπάρχει πολιτική βούληση για πάταξη της διαφθοράς, υπογράμμισε μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τον ΠτΔ ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Ο Σάββας Αγγελίδης χαρακτήρισε την υπόθεση του Αλ Τζαζίρα πολύ σοβαρή και περίπλοκη σε σχέση με τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν.

- Καλωσορίζουν τα νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης για τις επιπτώσεις της πανδημίας ύψους €130 με €150 εκατομμυρίων, που εξήγγειλε η Υπουργός Εργασίας, οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ. Τελευταία ευκαιρία τα μέτρα στήριξης, λέει η ΟΕΒ. Ορθή στόχευση των μέτρων, υπογράμμισε το ΚΕΒΕ.

- Σε κλίμα διχασμού οι ΗΠΑ, συνεχίζεται η καταμέτρηση στις τελευταίες 4 πολιτείες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Στο κόκκινο η αγωνία. Μια ανάσα από τη νίκη ο Μπάιντεν. Επιμένει στα περί νοθείας ο Τραμπ. Αμερικανικά δίκτυα και κανάλια τον έκοψαν στον αέρα μετά τους ψευδείς ισχυρισμούς για νοθεία και το διχαστικό διάγγελμά του. 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ