ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Κυβέρνηση: Αύριο οι αποφάσεις για μέτρα

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και μελετά τις εισηγήσεις των ειδικών ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, αύριο, για τα μέτρα που θα έχουν ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», προς άρση βρίσκονται τα αυστηρά μέτρα στην Πάφο, θα υπάρξει παράταση των μέτρων με κάποιες χαλαρώσεις στη Λεμεσό, ενώ οι αποφάσεις θα αγγίξουν και την παιδεία. Όπως όλα δείχνουν, τα λύκεια παγκύπρια θα κλείσουν από την 1η Δεκεμβρίου και θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση ενώ όλες οι βαθμίδες θα κλείσουν για διακοπές των Χριστουγέννων μια βδομάδα νωρίτερα.

- Προβληματισμός στο Υπουργείο Υγείας για τη ροή ασθενών στα νοσοκομεία αλλά και για τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ιδιαίτερα επιβαρυμένο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη Λεμεσό. Το Υπουργείο Υγείας αρχίζει rapid tests και εντατικοποιεί ελέγχους σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές το Σαββατοκύριακο.

- Χαστούκι στον Ερντογάν από το Ευρωκοινοβούλιο. Για πρώτη φορά υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσαν η ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της Ε.Ε., οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας.


- Ενώπιον της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής η Γενική Λογίστρια για τη σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με την υπόθεση Cypra. Ζήτησε να παραστεί με δικηγόρο της στην επιτροπή, αλλά οι βουλευτές δεν της το επέτρεψαν. Πειθαρχική έρευνα εναντίον της ζητά η Ελεγκτική Υπηρεσία. Στα χέρια του αρχηγού Αστυνομίας βρίσκεται η επιστολή του Προέδρου της Βουλής, με την οποία ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες Περδίκη για πιθανές ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη του σφαγείου.

- Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί η σορός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, καθώς ολόκληρη η Αργεντινή αλλά και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θρηνούν για τον θάνατο του μεγάλου παίκτη. Στο μικροσκόπιο θα μπουν οι τελευταίες ώρες της ζωής και ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Ματίας Μόρλα. Καταγγέλλει ότι υπήρξε αμέλεια για την περίθαλψή του τις τελευταίες 12 ώρες της ζωής του, ενώ χαρακτήρισε «εγκληματική ηλιθιότητα» την καθυστέρηση του ασθενοφόρου που τον παρέλαβε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ