ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Κυβέρνηση - Βουλή: Συναγερμός μετά το θετικό τεστ Κώστα Καδή

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Συναγερμός σε Προεδρικό, Βουλή και ΔΗΣΥ, μετά το θετικό τεστ του Υπουργού Γεωργίας, Κώστα Καδή. Σε αυτοπεριορισμό οι Υπουργοί Νουρής και Καρούσος, βουλευτές και ηγεσία του ΔΗΣΥ. Αναβλήθηκαν το σημερινό Υπουργικό, κοινοβουλευτικές επιτροπές και ολομέλεια. Αρνητικός στο τεστ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υποβλήθηκε σε διαγνωστική εξέταση μετά τα κρούσματα και στο προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου.

Επιθετική πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, με χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις καθημερινά. Συνεχίζονται και σήμερα τα rapid tests σε 16 σημεία παγκύπρια. Στο μικροσκόπιο των ειδικών και η Λευκωσία. Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στα Λατσιά.

Ένα εκατομμύριο εμβόλια κατά του COVID-19 παρήγγειλε η Κύπρος, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από 4 εταιρείες. Επί ποδός το Υπ. Υγείας ώστε να υπάρχει έτοιμη υποδομή και σχέδιο για τον εμβολιασμό των ομάδων πληθυσμού. Έχουν ήδη καθοριστεί στη βάση αλγορίθμου οι ομάδες πληθυσμού που θα κληθούν να εμβολιαστούν πρώτες.

Υπ’ ατμόν η αστυνομική δύναμη μετά τις πληροφορίες για εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά των μέτρων. Προειδοποιεί τους διοργανωτές με χειροπέδες. Αντιμέτωποι με καταγγελία και πρόστιμο όσοι ανταποκριθούν στο διαδικτυακό κάλεσμα των διοργανωτών.

Επιστολή Υπουργού Οικονομικών στον Γενικό Εισαγγελέα για το ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφέροντος ή άλλων ζητημάτων της Γενικής Λογίστριας εξαιτίας των δραστηριοτήτων του συζύγου της με την εταιρεία Cypra. Σοβαρές καταγγελίες από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά. Στο μεταξύ, το σφαγείο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, προκαλώντας ανησυχία στην αγορά για τον κίνδυνο ελλείψεων κρεάτων.

Η ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης στις προκλήσεις Τουρκίας σε τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Χριστοδουλίδη. Ενημερώνονται το απόγευμα, από Χριστοδουλίδη, Δένδια και Μπορέλ για τα Βαρώσια οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. Αποφάσεις αναμένονται στις 11 Δεκεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ