ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Κύπρος – 2366 κρούσματα σε 14 ήμερες, τα μισά στην Λεμεσό

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Ανησυχητική αλλά σταθερή παραμένει η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία από 2-16 Νοεμβρίου. 2366 κρούσματα καταγράφηκαν σε 14 ημέρες. To 52% των κρουσμάτων στη Λεμεσό, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, ωστόσο παρατηρήθηκε σταθεροποίηση. Έφεραν αποτελέσματα τα περιοριστικά μέτρα στην Πάφο. Μικρή αύξηση κρουσμάτων, αλλά όχι ανησυχητική, στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Νωρίς ακόμα για να αποφασιστεί αλλαγή ή άρση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας, Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Καμπανάκι κινδύνου από ΟΚΥΠΥ για τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας. Με νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Τροόδους ενισχύεται το πολυδύναμο στην Κυπερούντα όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα. Λουκέτο βάζει το Τιμόθειο στα Λατσιά. Υπουργική παρέμβαση Ιωάννου και Αιμιλιανίδου για μεταφορά των θετικών ενοίκων στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού.

Καμπανάκι των 27 της Ε.Ε. για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη. Ανησυχητική η κατάσταση κατά τον Σαρλ Μισέλ που υπογράμμισε πως τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Την ίδια ώρα, αισιόδοξη εμφανίστηκε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία δήλωσε ότι είναι πιθανή η έγκριση των εμβολίων των Moderna, Pfizer και BioNTech κατά το δεύτερο μισό του Δεκέμβρη.

Μηνύματα... κυρώσεων έστειλαν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. στην Άγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Αυστηρή προειδοποίηση Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος επανέλαβε «την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο». Έκπληξη για το πικνίκ στα Βαρώσια. Χριστοδουλίδης και Νίκος Δένδιας αναφέρθηκαν διεξοδικά στις συνεχιζόμενες, παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες.

Προεδρική παρέμβαση για τα σφαγεία. Συστάθηκε διυπουργική επιτροπή από τα Υπ. Γεωργίας, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας για απρόσκοπτη λειτουργία τους. Δεν αποκλείεται η επίταξη για κάλυψη των αναγκών του κοινού σε κρέας. Επαναλειτουργεί το σφαγείο Cypra. Ξεκάθαρος ο Κυριάκος Κούσιος. Ο ΠτΔ δεν παρενέβη για να επαναλειτουργήσει το σφαγείο αλλά για εξεύρεση λύσεων στην αγορά. Διαβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι έρευνες και ότι η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανένα.

Τέλος στο σίριαλ με την τηλεκπαίδευση. Νόμιμη κρίθηκε από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Νικολαΐδου-Λοϊζίδου, η χρήση της κάμερας κατά τη διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης, εκεί και όπου χρειάζεται. Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση του μαθήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ