ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Κύπρος - «Μαύρος» Νοέμβριος σε θανάτους και κρούσματα

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Μαύρος ο Νοέμβριος για την Κύπρο, αφού καταγράφηκε ρεκόρ λοιμώξεων και θανάτων από την πανδημία. Σύμφωνα με την Εθνική Αναφορά, από 17 έως 30 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 3064 λοιμώξεις COVID-19, με μέση ηλικία τα 37 έτη. Από τους 74 θανάτους ασθενών που καταγράφηκαν από τον περασμένο Μάρτιο οι 35 συνέβησαν κατά τον μήνα Νοέμβριο, εκ των οποίων οι 23 είναι από την επαρχία Λεμεσού. Δείχνουν έξαρση σε Λευκωσία και ελεύθερη Αμμόχωστο τα στοιχεία.

Έτοιμη η Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις προκλητικές ενέργειές της. Τείναμε το χέρι αλλά η Άγκυρα συνεχίζει την εχθρική ρητορική, υπογραμμίζει ο Σαρλ Μισέλ, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Τέλος, διεμήνυσε, στο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Την ίδια ώρα, η Τουρκία συνεχίζει προκλητικά να δυναμιτίζει το κλίμα, εκδίδοντας νέα NAVTEX για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Μηνύματα Αθήνας – Λευκωσίας ενόψει της Συνόδου της 10ης Δεκεμβρίου. Από την Κύπρο, ο Νίκος Δένδιας διεμήνυσε ότι είναι μη πειστικές οι όψιμες κινήσεις της Τουρκίας. Από κοινού με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, κάλεσαν τα υπόλοιπα κράτη μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, υπογραμμίζοντας ότι θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία της Ε.Ε. Την ίδια ώρα, οι δυο τους τόνισαν την έντονη αποφασιστικότητα για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Στον αέρα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021 μετά το τελεσίγραφο ΔΗΚΟ ότι θα τον καταψηφίσει εάν η κυβέρνηση δεν δώσει πρόσβαση στον Ελεγκτή στους φακέλους για τις πολιτογραφήσεις. Σε αγώνα δρόμου η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τα άλλα κόμματα να ψηφίσουν υπέρ στις 17 Δεκεμβρίου για να αποφευχθεί η παράλυση του κράτους.

Απείχαν δύο διδακτικές περιόδους από τα μαθήματά τους οι μαθητές μέσης εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενοι για τις εξετάσεις τετραμήνων. Στήριξη και από καθηγητές. Ξεκάθαρος ο Υπ. Παιδείας. Κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής των εξετάσεων.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ