ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Λεμεσός – Πάφος: Lockdown από τις 8 το βράδυ

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Σε μια δύσκολη καθημερινότητα, εξαιτίας της πανδημίας, υποβάλλονται από τις 8 το βράδυ οι πολίτες στις περιφέρειες Λεμεσού και Πάφου. Τίθενται σε ισχύ τα νέα πιο αυστηρά μέτρα στις δύο επαρχίες σε επίπεδο τοπικού lockdown, αλλά και επιπρόσθετα μέτρα σε παγκύπρια βάση. Τα μέτρα εξήγγειλε χθες βράδυ ο υπουργός Υγείας και εξήγησαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί. Δραματική η έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη για πιστή τήρηση των μέτρων ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Επί ποδός Αστυνομία και Εθνική Φρουρά για τήρηση των διαταγμάτων.

Πέντε σχέδια στήριξης για εργαζομένους, επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους εξήγγειλαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Από 500 έως 3000 ευρώ η επιδότηση των επιχειρήσεων που έκλεισαν, με την υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου να εκτιμά ότι τα μέτρα στήριξης θα κοστίσουν στο κράτος επιπρόσθετα γύρω στα 30 εκατ. ευρώ τον μήνα. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Από τις 16 Νοεμβρίου η λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών λυκείων και ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου θα πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Από το μέτρο επηρεάζονται σχεδόν 9 χιλιάδες μαθητές λυκείου. Διαβεβαιώσεις Πρόδρομου Προδρόμου ότι έγιναν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των σχολείων για την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης.

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη μετά την πανδημία εποχή και ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2021 έτσι ώστε να επανέλθουμε στους ρυθμούς ανάπτυξης που είχαμε προ της πανδημίας. Την αισιοδοξία του αντλεί, όπως ανέφερε, από τις πρακτικές που εφαρμόζονται για αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο αλλά και από τις ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι βρισκόμαστε προ της ανακάλυψης ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

Τετ-α-τετ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ-Ερσίν Τατάρ. Η ειδική σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ υπενθύμισε στον Τ/κ ηγέτη τα ψηφίσματα του Σ.Α. για τα Βαρώσια ενόψει του προκλητικού πικνίκ του Ερντογάν. Στο μεταξύ, από τη Λευκωσία, όπου βρίσκεται για την τριμερή Σύνοδο Υπουργών Άμυνας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ο Μπένι Γκαντς έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ