ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:55
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
90 news

90'' Λύκειο Παραλιμνίου: Εικόνες ντροπής κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Την κοινή γνώμη προκαλούν οι εικόνες ντροπής από το Λύκειο Παραλιμνίου, όπου μερίδα μαθητών επέδειξε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παραβατικές συμπεριφορές. Εκτός από βεγγαλικά και καπνογόνα πέταξαν κότες και κουνέλια από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου. Έδωσε κατάθεση ο λυκειάρχης. Σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη έρευνα από την αστυνομία. Για έθιμο κάνουν λόγο οι μαθητές.

- Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει ο Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας αποκλιμάκωση της έντασης και προειδοποιώντας για συνέπειες. Ενώ εξέφρασε αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο, επισήμανε ωστόσο πως δεν υπάρχει ομοφωνία για κυρώσεις κατά Τουρκίας. Την ίδια ώρα έκανε μια αμήχανη δήλωση, για τη «λύση» του προβλήματος, ζητώντας να σταματήσουμε να ψάχνουμε για υδρογονάνθρακες και να στραφούμε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Νέα παρέμβαση και από τον Πομπέο που καλεί Ελλάδα και Τουρκία σε στρατιωτική αποκλιμάκωση.

- Φωνάζουν για τη χρήση μάσκας ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ στα σχολεία. Ζητούν επανεξέταση του μέτρου. Αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας και από τους μαθητές. Την ίδια ώρα, εκ της επιδημιολογικής ομάδας ο Πέτρος Καραγιάννης χτυπάει καμπανάκι προς τους γονείς για την πανδημία. Υπογραμμίζει ότι ανησυχούμε για τα σχολεία αλλά τα απογεύματα είναι όλα τα παιδιά μαζί σε πάρκα και καφετέριες, χωρίς τη λήψη απαραίτητων μέτρων.

- Η εξάρτηση από το ιδιωτικό αυτοκίνητο ευθύνεται για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας. Η προώθηση του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας δεν θα επιφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Από το 2011, αναφέρει, έχει κατατεθεί σχέδιο επίλυσης του προβλήματος, το οποίο κινείται σε 4 άξονες. Κάμερες και συστήματα διαχείρισης του κυκλοφοριακού στα φώτα τροχαίας βρίσκονται στους άμεσους σχεδιασμούς του Υπουργού Μεταφορών για άμβλυνση του προβλήματος. 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ