ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Ν. Δένδιας: Το αντίδοτο στις βλέψεις της Τουρκίας είναι οι συνεργασίες

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- «Εγγύηση ασφαλείας» οι στενές σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, υπογράμμισαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της τριμερούς. «Το αντίδοτο στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας είναι η ανάπτυξη πολυμερούς συνεργασίας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κοινές απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις, διεμήνυσε ο κύριος Δένδιας έχοντας στο πλευρό του, τους ομολόγους του, Χριστοδουλίδη και Ασκενάζι.

- Προκλητική και εναντίον κάθε αρχής δικαίου η αναφορά Ερντογάν για πικνίκ στα Βαρώσια, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Κούσιος. Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Ερσίν Τατάρ τορπιλίζουν κάθε προοπτική για το κυπριακό, επιμένοντας σε δύο κράτη. Αμετάθετος στόχος η λύση χωρίς παρεκκλίσεις από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, διαμηνύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν τις προσπάθειες του Γ.Γ των Η.Ε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

- Καθορίζουν αποφάσεις για μέτρα Υπ. Υγείας και επιδημιολόγοι εάν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα τις επόμενες ημέρες. Προβληματισμός για τις εγχώριες λοιμώξεις. Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία. Πράσινο φως από Υπουργό Υγείας για εξαίρεση κυνηγών από το διάταγμα διακινήσεων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Ο ΟΚΥπΥ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να καθοριστεί και δεύτερο νοσοκομείο Αναφοράς. Σε αυτοπεριορισμό οι Υπουργοί Μεταφορών και Άμυνας και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας λόγω στενής επαφής με κρούσμα.

- Εξηγήσεις Υπουργού Οικονομικών στην κρατική Ραδιοτηλεόραση για τις 18 πολιτογραφήσεις του Casino Resort. Ήταν μια νόμιμα και καθόλα συνειδητή και απολύτως αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. φαση στην συνεισφορά του project στην κυπριακή οικονομία. Όσον αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα της Κ.Δ το οποίο καταργείται, υπογράμμισε πως ήταν από την αρχή προβληματικό. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ