ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Πανδημία – Σε μερικό lockdown η Κύπρος

Newsroom K

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Σε μερικό lockdown η Κύπρος. Σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Από σήμερα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα απαγορεύεται σε παγκύπρια βάση η κυκλοφορία από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Μεταξύ άλλων, κλείνουν από τις 10.30 το βράδυ εστιατόρια και κέντρα αναψυχής. Τέλος σε συγχαρητήρια και κοκτέιλ πάρτι σε γάμους και βαφτίσεις. Κλείνουν γυμναστήρια και παιδότοποι σε Λεμεσό και Πάφο.

Σε επτά πυλώνες η επέκταση των σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων που εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη των επιχειρήσεων στα σχέδια παραμένει να μην έχουν προβεί σε απολύσεις. Τα ειδικά σχέδια είναι ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και πακέτο από τον υπουργό Οικονομικών.

Η Ευρώπη είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Με νέα σκληρά μέτρα απαντούν οι περισσότερες χώρες. Σε πλήρη καραντίνα οι Βρετανία και Ιρλανδία, τα δύο τρίτα των Γάλλων υπό αυστηρούς περιορισμούς. Στην Ελλάδα καθολικό lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου από το ερχόμενο Σάββατο εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό.

Ικανοποίηση Προέδρου Αναστασιάδη για το έργο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Επικοινωνιών. Ζήτησε από τον Γιώργο Μιχαηλίδη όπως γίνει καμπάνια για τα 5G ώστε να εκμηδενιστούν τα επιχειρήματα των συνωμοσιολόγων. Σε συνάντηση που είχε με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να έχουμε νομοθεσία για ανήλικους παραβάτες. Στόχος, δήλωσε, οι αναμορφωτικές παρά οι τιμωρητικές ποινές για τους ανήλικους.

Θρίλερ στις ΗΠΑ. Η καταμέτρηση συνεχίζεται και ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να χρειάζεται πλέον μία πολιτεία για να ανακηρυχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τραμπ αμφισβητεί νομικά το αποτέλεσμα απαιτώντας να ανασταλεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων, την ώρα που διαδηλωτές και από τα δύο στρατόπεδα συγκεντρώνονται έξω από εκλογικά κέντρα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ σποραδικά σημειώνονται ταραχές.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ