ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Πανδημία: Προ των πυλών μερικό lockdown

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Προ των πυλών μερικό lockdown μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Τις εισηγήσεις των ειδικών θα φέρει ενώπιον του Υπουργικού την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. Δεν έχει τεθεί θέμα καθολικού lockdown, ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επικρατέστερο σενάριο είναι η επέκταση των περιοριστικών μέτρων στο μοντέλο Λεμεσού και Πάφου σε παγκύπρια βάση, ενώ αναμένεται σε αυτές τις περιοχές, δεδομένου ότι δεν υπήρξε βελτίωση της κατάστασης, να τεθούν αυστηρότερα μέτρα.

- Άστραψε και βρόντηξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τις πολιτογραφήσεις. Να λογοδοτήσουν, είπε, εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα. Έχουμε φτάσει, ανέφερε, στο σημείο, όταν λέμε για αίτηση πολιτογράφησης να ακούγεται ότι είναι πώληση ναρκωτικών. Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν όλα τα στοιχεία που ζητά η Βουλή, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά τη διαδικασία της ερευνητικής επιτροπής.

- Η επανέναρξη των συνομιλιών και το Βαρώσι στο τετ-α-τετ Προέδρου Αναστασιάδη και Ερσίν Τατάρ. Οι θέσεις του Προέδρου είναι ξεκάθαρες, υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ελπίζουμε, δήλωσε, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Γκουτέρες. Παράθυρο που κλείνει με τον χρόνο η λύση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Βρετανού ύπατου αρμοστή σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Φιλόδοξο όνειρο το πακέτο λύσης στην ανατολική Μεσόγειο, λέει ο Στήβεν Λίλι.

- Μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Το ΧΑΚ κατέγραψε μείωση 40% στον Γενικό του Δείκτη στο 2020 και οι εισηγμένες εταιρείες έχουν επηρεαστεί από την αβεβαιότητα. 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ