ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Πρ. Αναστασιάδης: Μέτρα κατά της διαφθοράς

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Παραδέχεται λάθη και εξαγγέλλει μέτρα κατά της διαφθοράς, νομοσχέδια και άλλα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την αντίδραση του κόσμου μετά και τις αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα. Δικαιολογημένη, υπογραμμίζει, η οργή του κόσμου. Δεν ζω σε άλλο κόσμο, είπε. Δεν πρόκειται, διαβεβαίωσε, να χαριστούμε σε κανέναν, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει. Την ίδια ώρα, εξηγήσεις έδωσε η Αστυνομία απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστέρηση στις έρευνες για Συλλούρη, Τζιοβάννη και Πιττάτζη. Έπρεπε, αναφέρει ο εκπρόσωπος της δύναμης, να εξασφαλιστούν μαρτυρίες και δικαστικά εντάλματα.

- Τη δίκαιη κατανομή του εμβολίου στα κράτη-μέλη όταν είναι διαθέσιμο συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, την ίδια ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό για τον COVID-19. Γενικευμένη καραντίνα στη Γαλλία. Τοπικά lockdowns σε πολλές χώρες. Οριακή η κατάσταση στην Κύπρο, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Δραματική έκκληση για τήρηση των μέτρων. Προετοιμασία Υπ. Υγείας για τυχόν επιδείνωση της κατάστασης. Εκκενώθηκε το Παθολογικό Τμήμα στο Γεν. Ν. Αμμοχώστου για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό ενώ θα διατεθούν κλίνες και από το νοσοκομείο Λευκωσίας.

- Αυστηρό μήνυμα Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επαναξιολογήσει τις εξελίξεις τον Δεκέμβριο. Σφυρίζει αδιάφορα η Τουρκία. Ψάχνει για τρίτο γεωτρύπανο. Την ίδια ώρα οι 27 εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων. Διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού. Συστημική απειλή για την Ευρώπη η ρητορική Ερντογάν για σύγκρουση πολιτισμών, ανέφερε ο

- Αποκαλυπτικός ο Νίκος Κοτζιάς για το δείπνο στο Κραν Μοντανά. Έκανε λόγο για αναδίπλωση της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι, κατακεραυνώνοντας Τσαβούσογλου και Έιντε. Ο πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας έκανε λόγο για διαστρέβλωση από πολιτικούς και δημοσιογράφους που λένε ότι γνωρίζουν τι συνέβη επικαλούμενοι την τουρκική προπαγάνδα. Για λόγους σεβασμού προς τον Α. Γκουτέρες, είπε, δεν μίλησε τόσα χρόνια. Έδωσε διορία 20 μερών, μέχρι να δημοσιοποιηθεί το νέο του βιβλίο, στον Κύπριο πολιτικό ο οποίος ζήτησε από τον Τσίπρα την απόλυσή του για τις θέσεις του στο Κυπριακό, ενώ κατήγγειλε και τις παρεμβάσεις άλλων Κυπρίων πολιτικών και ευρωβουλευτή. 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ