ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Υπ. Υγείας: Ανησυχία για Αμμόχωστο – Ξεπέρασε την Λεμεσό

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Ανησυχία επιστημονικής ομάδας Υπουργείου Υγείας για την έξαρση της πανδημίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Ξεπέρασε τους επιδημιολογικούς δείκτες της Λεμεσού. Ανεβαίνει επικίνδυνα το ιικό φορτίο στη Λευκωσία, αλλά και στη Λάρνακα. Στις 9-10 οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Ευρύς και στοχευμένος ο έλεγχος του πληθυσμού, διαβεβαιώνει ο δόκτωρ Κωνσταντίνος Τσιούτης. Ανησυχία επιδημιολόγων μετά τις εικόνες συνωστισμού σε ναούς και καταστήματα.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το εμβόλιο κατά της πανδημίας. Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμβόλιό τους ζητούν οι εταιρείες Pfizer και BionNTech. Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου αναμένονται οι πρώτες δόσεις εμβολίων και στην Κύπρο. Το επιθυμητό είναι να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της Κύπρου, υπογραμμίζει η δόκτωρ Ζωή Δωροθέα Πανά.

Ενημερώθηκε από τους επιστήμονες για την πανδημία και τα μέτρα η Ιερά Σύνοδος, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζεται ότι η νόσος επετράπη από τον Θεό για παιδαγωγικούς λόγους. Την ίδια ώρα, λαμβάνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του εμβολιασμού ενώ σταθερή και ξεκάθαρη είναι η θέση της για τη θεία κοινωνία. Υπογραμμίζεται πως το σώμα και αίμα του Χριστού δεν μεταδίδουν καμία ασθένεια ενώ κάνει σύσταση στους πιστούς να τηρούν τα μέτρα κατά τον εκκλησιασμό τους.

Με πανό υπέρ της ομοσπονδίας υποδέχθηκαν τη Λουτ διαδηλωτές στα κατεχόμενα, στη συνάντησή της με τον Τατάρ. Την ίδια ώρα, ο Τ/κ ηγέτης ξεκαθάρισε στη Λουτ ότι οι συνομιλίες δεν θα συνεχιστούν από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, ζητώντας win-win διαδικασία με κυριαρχική ισότητα. Στις επτά το βράδυ η συνάντηση της απεσταλμένης του Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να πάμε σε άτυπη πενταμερή, χωρίς προσκόμματα, όρους και προϋποθέσεις, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Κούσιος.

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα το πόρισμα των ανακριτών, Πογιατζή και Ανδρέου, για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του άτυχου 14χρονου Στυλιανού. Εκ των ανακριτών, ο Μόδεστος Πογιατζής επιβεβαίωσε ότι στο πόρισμα αποδίδονται ευθύνες, οι οποίες εκτείνονται από την Αστυνομία μέχρι τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Ο θάνατος του Στυλιανού έδωσε έναυσμα για αφύπνιση ενός συστήματος που πιάστηκε κοιμώμενο, υπογράμμισε την ίδια ώρα η Επίτροπος Διοικήσεως που έκανε λόγο για ιστορική ημέρα.

Στο ΓΕΣΥ νέες κατηγορίες επαγγελματιών υγείας. Ικανοποίηση Κωνσταντίνου Ιωάννου για τη λειτουργία του συστήματος. Ομαλοποιείται το σύστημα όσο περνά ο καιρός, υπογραμμίζει ο διευθυντής του ΟΑΥ. Υπάρχουν διάφορες καταχρήσεις, ανέφερε, για τις οποίες λαμβάνονται μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ