ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Υπ. Υγείας: Ανησυχία για ηλικιωμένους και ευάλωτους

Newsroom K

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

-Δραματική έκκληση για τήρηση των πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας απευθύνουν οι ειδικοί. Καμπανάκι για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Άλλοι τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους σήμερα από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε μέσα σε 24 ώρες. Πρόκειται για 62χρονη χωρίς υποκείμενα νοσήματα, 71χρονο και 92χρονη με υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 32, 19 άντρες και 13 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη.

- Απόψε στις 8:30, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, Πρόεδρος Αναστασιάδης και Υπουργός Υγείας ανακοινώνουν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η Κύπρος έχει χωριστεί σε δυο υγειονομικές ζώνες. Ένεκα και του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, στην πρώτη ζώνη που αφορά στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, αναμένεται η επιβολή τοπικού lockdown. Πληροφορίες και για τηλεκπαίδευση στα λύκεια. Λιγότερο αυστηρά θα είναι τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν για τις άλλες επαρχίες.

-Η ρευστότητα του κράτους έχει φτάσει στα 4,8 δισ. ευρώ, ποσό αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες στήριξης των επιχειρήσεων που θα κλείσουν στο πλαίσιο ενός lockdown, υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της η Οικονομική «Κ». Υπογραμμίζεται πως οι χρηματοδοτήσεις σε συνδυασμό με τις δανειοδοτήσεις των ευρωπαϊκών ταμείων, μπορούν να τη στηρίξουν ακόμα περισσότερο.

-Ενημέρωσε το Συμβούλιο Αρχηγών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, για την κάθοδο Λουτ στην Κύπρο και την πενταμερή. Καταγράφηκαν ανησυχίες και προβληματισμός για Βαρώσια, ΑΟΖ και πενταμερή. Ξεκάθαρος ο Κυριάκος Κούσιος. Θα συμμετάσχουμε στην άτυπη πενταμερή, παρά τις προκλητικές ενέργειες στα Βαρώσια. Οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν και απόψεις για το θέμα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας.

-Άρχισε η διερεύνηση φακέλων υψηλού κινδύνου για πολιτογραφήσεις, αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής, Δήμητρα Καλογήρου. Ενώπιον της Επιτροπής βρίσκονται ήδη γύρω στους 150 φακέλους επενδυτών, ενώ συνολικά υπάρχουν γύρω στις 3500 φακέλους, οι οποίοι αφορούν 6200 πολιτογραφήσεις.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ