ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Υπ. Υγείας: Ανησυχία για την διασπορά του ιού

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Εν μέσω της ανησυχίας για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου, η κυβέρνηση αποφασίζει και ανακοινώνει με διάγγελμα του Προέδρου στις 8.30 το βράδυ, νέα πιο αυστηρά μέτρα για αναχαίτιση της διασποράς του ιού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εξηγήσει στον λαό τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με την «Οικονομική Καθημερινή», τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αποσκοπούν στην αναχαίτιση του COVID-19 τον Νοέμβριο, ώστε να διασωθεί και να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα του μήνα «κατανάλωσης» που είναι ο Δεκέμβριος.

Εκλογική μάχη για γερά νεύρα στις ΗΠΑ. Μάχη… πολιτεία με πολιτεία δίνουν πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν καθώς, όπως φαίνεται, η νίκη θα κριθεί την τελευταία στιγμή και δεν αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Και οι δυο πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λόγο για νίκη, με τον Τραμπ να απειλεί, παράλληλα, να τινάξει στον αέρα τις εκλογές με «δικαστικό πραξικόπημα» αμφισβητώντας χιλιάδες ψήφους, εάν χάσει. Άνοδο καταγράφει το δολάριο.

Ξεκαθάρισαν οι προθέσεις στην άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ υπό τη Σπέχαρ. Υπό τη βαριά σκιά των προθέσεων του Ερσίν Τατάρ για συζήτηση άλλων μορφών λύσεων και των σχεδιασμών εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο τετ-α-τετ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη. Μια συνάντηση που κατέδειξε, όπως είπε ο Πρόεδρος, τη διάσταση απόψεων. 

Την ίδια ώρα η Τουρκία δυναμιτίζει το κλίμα εκδίδοντας νέα παράνομη NAVTEX, για έρευνες του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ. Με αντι-NAVTEX απαντά η Λευκωσία. Θα ενημερωθούν όσοι πρέπει να ενημερωθούν πέραν του παράνομου της ενέργειας και για το χρονικό πλαίσιο για έκδοση της συγκεκριμένης NAVTEX, υπογραμμίζει στον Alpha ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ενώπιος ενωπίω Εισαγγελέας και Ελεγκτής χθες και συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τα διαβατήρια. Εξέδωσαν, ωστόσο, κοινό ανακοινωθέν με το οποίο υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να διαφυλαχθούν οι στενές σχέσεις και η συνεργασία των θεσμών. Την ίδια ώρα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες ενώ, σύμφωνα με την «Οικονομική Καθημερινή», τα αποτελέσματα της έρευνας για τις πολιτογραφήσεις αναμένονται αρχές του 2021.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ