ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Υπ. Υγείας: Αυστηροποιούνται τα μέτρα παγκύπρια

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Επεκτείνονται παγκύπρια και αυστηροποιούνται περαιτέρω τα μέτρα που εφαρμόζονταν σε Λεμεσό και Πάφο, εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων ημερών. Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 13 θα ισχύει, παγκύπρια, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Μεταξύ άλλων, κλείνουν στις 7 το βράδυ οι χώροι εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Εκκλησιασμός με μέγιστο αριθμό 75 άτομα. Επιτρέπονται μέχρι 10 άτομα σε βαφτίσεις, γάμους και κηδείες αλλά και οικίες. Κλειστά τα γυμναστήρια ενώ αναστέλλονται οι προπονήσεις και οι αθλητικές και κοινωνικές διοργανώσεις για πρόσωπα κάτω των 18 ετών.

- Ζητώντας την κατανόηση και την βοήθεια του κόσμου, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα μέτρα αξιολογούνται διαρκώς, ανακοινώνοντας μάλιστα και χαλαρώσεις από τις 14 Δεκεμβρίου, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στο παρόν στάδιο, όσον αφορά την πρώτη δέσμη μέτρων μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε την άρση του περιορισμού στις μετακινήσεις από και προς Λεμεσό και Πάφο. Επιτρέπεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, κέντρων αισθητικής, κομμωτηρίων, θεάτρων, ιστορικών χώρων και μουσείων, σχολών οδηγών και η λειτουργία των μολ με βάση τα πρωτόκολλα. Τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά. Επιστρέφουν οι μαθητές λυκείων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου στις τάξεις τους.

- Αυστηρή προειδοποίηση Αρχιεπισκόπου στους διαφωνούντες Συνοδικούς για το ουκρανικό ζήτημα, την ίδια ώρα που υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει σχίσμα, αλλά ένας ετσιθελισμός, όπως τον χαρακτήρισε, και θα τους περάσει. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, προειδοποιεί μέχρι και με καθαίρεση αν δεν σεβαστούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Δεν μπορεί, υπογραμμίζει, να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει στην Εκκλησία της Κύπρου. Ταυτόχρονα, ιστορική χαρακτηρίζει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου η Πρεσβεία της Ουκρανίας.

- Πυρ και μανία η Τουρκία μετά το ψήφισμα για τα Βαρώσια στο Ευρωκοινοβούλιο για επιβολή κυρώσεων. Δεν δεχόμαστε κανένα εκβιασμό και απειλή, θα συνεχίσουμε τους σχεδιασμούς μας, διαμηνύει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, καταδικάζοντας το ψήφισμα για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, χαρακτηρίζοντάς το μη δεσμευτικό. Ζητά από την Ε.Ε. να αποδεχθεί το στάτους κβο στο νησί.

- Στην αιωνιότητα ο Μαραντόνα. Χιλιάδες άνθρωποι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές λαϊκής κινητοποίησης για την έκφραση του πένθους αλλά και της εθνικής περηφάνιας των Αργεντινών.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ