ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Ζοζέπ Μπορέλ: Ζητά άμεση αντιστροφή για τα Βαρώσια

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Αποδοκιμασία Ε.Ε. για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια. Ο Ζοζέπ Μπορέλ εκφράζει λύπη για το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις «θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσπιστία και ένταση στην περιοχή και θα πρέπει να αντιστραφούν επειγόντως». Παράλληλα, ο Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου η Ε.Ε. θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Οι δηλώσεις της Ε.Ε., υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, αποκαλύπτουν πόσο μακριά από τις πραγματικότητες του νησιού είναι και ότι αγνοεί την ελεύθερη βούληση των Τ/κ, η οποία εκφράστηκε μέσα από την κάλπη, για το μοντέλο δύο κρατών.

- Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι ενέργειες Ερντογάν στα Βαρώσια, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών. Προειδοποιεί ότι το κάλεσμα Ερντογάν στους Βαρωσιώτες για να αποταθούν στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους. Μια τέτοια ενέργεια όχι μόνο δεν αποτρέπει αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς, διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

- Προβληματισμός και αγανάκτηση από πολίτες και κόμματα για τα έκτροπα του Σαββάτου στη Λεμεσό. Για τρανή απόδειξη ανικανότητας, προχειρότητας και αποτυχίας των μέτρων έκανε λόγο ο Άντρος Κυπριανού, ζητώντας ανάληψη ευθυνών. Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Σοφοκλέους, διερωτήθηκε αν ο αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού είναι ακόμα στη θέση του.

- Έξω φρενών η υπουργός Δικαιοσύνης με τα έκτροπα της Λεμεσού. Διαβεβαιώσεις ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, ενώ παραδέχθηκε ότι οι διοργανωτές ξεγέλασαν τους αστυνομικούς για την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας. Η Έμιλυ Γιολίτη απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία και διερωτήθηκε αν θέλαμε να δούμε δακρυγόνα, βία και συμπολίτες μας σε κλούβες.

- Κυκλοφοριακό κομφούζιο στα σημεία ελέγχου από και προς την επαρχία Λεμεσού. Αυτοψία υπουργού Δικαιοσύνης, με την Έμιλυ Γιολίτη να δίνει οδηγίες για δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ώρες αιχμής. Την ίδια ώρα παρατηρείται συνωστισμός και φωνές στα κέντρα για τεστ κορωνοϊού σε μετακινούμενους εργαζόμενους πολίτες.

- Φθηνότερο ρεύμα από έλευση φυσικού αερίου και άνοιγμα αγοράς βλέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από το 2022. Παρέλαβε την ετήσια έκθεση της ΑΗΚ, η οποία έχει θετικά αποτελέσματα το 2019, ενώ αναμένει αρνητικά για το 2020.

- Ακόμη πιο ελκυστικά στεγαστικά σχέδια ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά και το πράσινο φως του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναθεώρηση του Πλαισίου Στεγαστικής Πολιτικής. Σκοπός, η παροχή στεγαστικών διευκολύνσεων σε εκείνες τις ομάδες πολιτών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ