ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Κ. Ιωάννου - Όχι σε πρόωρη χαλάρωση των μέτρων

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

«Όχι» Κωνσταντίνου Ιωάννου σε πρόωρη χαλάρωση των μέτρων. Ζητά τη συμπαράσταση του κόσμου προκειμένου να δοθεί περιθώριο χρόνου για να αποδώσουν τα μέτρα και να μειωθούν τα κρούσματα ώστε να αρχίσουν σταδιακά κάποιες χαλαρώσεις. Υπάρχουν ωστόσο, όπως ανέφερε, ενδείξεις σταθεροποίησης των περιστατικών. Στο μεταξύ, επιθετική είναι η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Σε ένα 24ωρο έγινε ρεκόρ εργαστηριακών διαγνώσεων με πάνω από 11 χιλιάδες τεστ.

Αυτοψία στα σημεία δειγματοληψίας της Λεμεσού πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας, μετά το μπάχαλο των προηγούμενων ημερών. Παραδοχή ότι έγινε λανθασμένη εκτίμηση του αριθμού εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις. Εκτιμήθηκε, ανέφερε, ότι θα εξεταστούν 5 χιλιάδες εργαζόμενοι και μέχρι χθες ελέγχθηκαν πέραν των επτάμισι χιλιάδων. Στο μεταξύ, καμπανάκι κτύπησε στο Υπουργείο για ηλικιωμένους αλλά και για τα αυξημένα κρούσματα στα Λατσιά.

Προκαλεί ο Ερσίν Τατάρ. Καλεί ΟΗΕ και Ε.Ε. να αποδεχτούν λύση δύο κρατών. Απορρίπτει η κυβέρνηση τους ισχυρισμούς Τατάρ ότι ο Πρόεδρος δεν απέρριψε τη λύση δύο κρατών. Διαβεβαιώσεις Προεδρικού ότι η Κ.Δ. προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για αποτροπή του κινδύνου αναγνώρισης του ψευδοκράτους από χώρες της σφαίρας επιρροής της Τουρκίας.

Μειώνουν προσωπικό και κόστος οι τράπεζες, σύμφωνα με την «Οικονομική Καθημερινή». Προωθούν σχέδια εθελούσιας αποχώρησης, βελτιώνουν ισολογισμούς και χτίζουν προβλέψεις. Οι τράπεζες επιταχύνουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, διαδικασίες για διόρθωση παθογενειών που είχαν πριν την κρίση.

Διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν στην Κύπρο από το πρόγραμμα Sure για στήριξη της απασχόλησης από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Στο μεταξύ η Κομισιόν ενέκρινε δάνειο 22,2 εκατομμυρίων ευρώ προς την Hermes Airports, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σε κόντρα Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος μετά τις προτάσεις του Συναγερμικού Προέδρου για οριζόντια και επιστολική ψήφο αλλά και συζήτηση των μεταρρυθμίσεων για πάταξη της διαφθοράς. Κοροϊδία της κυπριακής κοινωνίας χαρακτήρισε την πρωτοβουλία Αβέρωφ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, με τον πρώτο να αναφέρει πως προσπερνά τις προκλήσεις του.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ