ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 19:48
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
90 news

90'' Κομισιόν: Να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες η Τουρκία

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Προσδοκίες για αποκλιμάκωση μετά την επιστροφή του «Ορούτς Ρέις» στην Τουρκία. Στην κυπριακή ΑΟΖ παραμένουν τα «Γιαβούζ» και «Μπαρμπαρός». Υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις της Ε.Ε. όσον αφορά αυτές τις παραβατικές ενέργειες, υπενθυμίζει Νίκος Χριστοδουλίδης. Αντιδράσεις από Άγκυρα για τα μνημόνια Κ.Δ. και ΗΠΑ. Ετοιμάζει μεγάλη άσκηση στα κατεχόμενα με τον Ακάρ να συνεχίζει τις ωμές απειλές προς την Κύπρο. Σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν ευρωπαϊκές κυρώσεις εμφανίζεται ο Τσαβούσογλου.

- Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, επέστρεψαν 107 χιλιάδες μαθητές στα σχολεία τους. Προβλήματα στις αποστάσεις μεταξύ μαθητών διαπιστώνουν ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ. Καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις.

- Η «Καθημερινή» αποκάλυψε το πόρισμα Καλογήρου για πολιτογραφήσεις που δόθηκαν από το 2008 μέχρι και το 2018. Ψευδείς παραστάσεις, δηλώσεις και πολιτογραφήσεις χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια εντοπίζει η έκθεση της τριμελούς επιτροπής. Εξάγεται ανεπάρκεια, ελλιπής έλεγχος και προχειρότητα αλλά και ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα.

- Παράθυρο για πάγωμα εξώσεων αλλά όχι αναστολή εκποιήσεων αφήνει ο Υπουργός Οικονομικών. Την ίδια ώρα εκτιμά ότι η μείωση του ΑΕΠ θα είναι κάτω του 7% το 2020 ενώ υπολογίζει ότι το 2021 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη γύρω στο 5,6%. Στο μεταξύ η Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι στόχος είναι η επιδότηση της απασχόλησης μέχρι το τέλος του 2021.

- Αύξηση-ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, ο οποίος την ίδια ώρα κάνει μια εφιαλτική πρόβλεψη για την Ευρώπη. Εκτιμά πως θα υπάρξει άνοδος του αριθμού των θανάτων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και ζητά από τα κράτη μια στοχευμένη αντιμετώπιση κι όχι γενικευμένες καραντίνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ