ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Πρόεδρος: Παρέμβαση και έκκληση για τήρηση των περιοριστικών μέτρων

Της Έλενας Αποστόλου

Σε παγκύπρια βάση, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη μάχη, το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για περιορισμό της πανδημίας και έκκληση για πιστή τήρησή τους. Τα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε Λεμεσό και Πάφο από τις 23:00 το βράδυ. Σε παγκύπρια βάση, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους, πλην άθλησης, για άτομα άνω των 12 ετών.

Επιμένει προκλητικά η Άγκυρα οξύνοντας την ένταση. Παράταση NAVTEX για Ορούτς Ρέις μέχρι 27 Οκτωβρίου. Προαναγγέλλει έρευνες και νότια της Κρήτης. Σε πλήρη ετοιμότητα η Αθήνα, απαντά με αντι-NAVTEX. Η Τουρκία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη, αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Οργή Τουρκίας για την τριμερή. Αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας στο ανακοινωθέν της τριμερούς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ. Βλέπει, αναφέρει, μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές κατά της Άγκυρας.

Κόκκινο από Κομισιόν και Ευρωβουλή σε νέο σχέδιο πολιτογραφήσεων μετά τον σάλο που προκάλεσε το ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν πωλήσεις ευρωπαϊκών διαβατηρίων σε επενδυτές τρίτων χωρών. Ειρωνείες και επικριτικά σχόλια από ευρωβουλευτές. Αναφέρθηκαν σε χρυσά διαβατήρια «απάτης» ωσάν να πωλούνταν σοκολατάκια.

Θετικός υπό προϋποθέσεις, για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Αν παραιτηθεί ο ΠτΔ, να μιλήσουμε και για διάλυση της Βουλής, απαντά το ΑΚΕΛ. Παραίτηση Αναστασιάδη είναι και το αίτημα του ΔΗΚΟ, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να αναφέρει ότι η πρόταση Περδίκη-Θεολόγου για αυτοδιάλυση της Βουλής δίδει την τέλεια δικαιολογία και διέξοδο της κυβέρνησης από την κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ