ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
90 news

90'' Υπ. Υγείας: Αρχές Ιανουαρίου 48 χιλ. δόσεις εμβολίων Pfizer στην Κύπρο

Της Έλενας Αποστόλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

- Αρχές Ιανουαρίου στην Κύπρο οι πρώτες 48 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Αρχικά θα εμβολιαστούν 24 χιλιάδες άτομα - επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής και ευάλωτες ομάδες, υπογραμμίζει ο Υπουργός Υγείας. Έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στους περιορισμούς προκειμένου η επιδημιολογική εικόνα να επιτρέψει χαλαρώσεις. Καμπανάκι ειδικών. Παρατηρείται έξαρση σε Αμμόχωστο, Λευκωσία και Λάρνακα. Ανησυχία και για τη μεγαλύτερη ροή εισαγωγών από τα εξιτήρια. Τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στη Βρετανία για τους εμβολιασμούς, με τις διαδικασίες να τρέχουν παγκοσμίως για την έγκριση και διανομή των εμβολίων.

- Όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειάζονται τεστ για να ταξιδέψουν ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών. Ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβουλίου ενέκρινε τροποποιημένο σχέδιο δράσης για τη σταδιακή λειτουργία των αερολιμένων που τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου. Αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών.

- «Ψαλίδι» στη φρουρά πολιτικών προσώπων από το Υπουργικό Συμβούλιο. Από 56 μειώνονται σε 35 οι αστυνομικές φρουρές πολιτικών προσώπων μετά από πρόταση της Υπουργού Δικαιοσύνης. Όσοι μείνουν εκτός θα επιστρατευτούν για την αστυνόμευση του κέντρου της Λευκωσίας. Το Υπουργικό έβαλε τέλος και στην υπερωριακή απασχόληση αστυνομικών σε άλλα επαγγέλματα.

- Δεν τίθεται θέμα αναβολής στις εξετάσεις τετραμήνων, διαμηνύει στους μαθητές ο Υπουργός Παιδείας. Έκκληση στους μαθητές να μην επιβαρύνουν με αποχές την ήδη δύσκολη κατάσταση στην εκπαίδευση εξαιτίας της πανδημίας. Διαβεβαιώσεις ότι, εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα αντιμετωπιστεί εν καιρώ.

- Στην Κύπρο αύριο ο Νίκος Δένδιας. Συντονισμός με Λευκωσία για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής και το Κυπριακό. Έτοιμη η Αθήνα για συμμετοχή σε πενταμερή για Κυπριακό. Ορατό το ενδεχόμενο νέας καθόδου Λουτ στην Κύπρο, στην προσπάθεια να καθοριστεί ημερομηνία και ημερήσια διάταξη για την άτυπη πενταμερή. 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ