ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story - Eλένη Ευσταθίου: Η 94χρονη που νίκησε τον κορωνοϊό

Η ιστορία της γιαγιάς Ελένης, που νόσησε με κορωνοϊό σε κλειστή δομή στη Λευκωσία, δίνει αισιοδοξία αλλά και δύναμη για τη συνέχεια

Μοντάζ Λοΐζος Λοΐζου

«Παρακαλώ τον Θεό να δίνει δύναμη στους ασθενείς με κορωνοϊό να παλέψουν για τη ζωή τους» αναφέρει η κυρία Ελένη Ευσταθίου, η 94χρονη που νίκησε τον κορωνοϊό με μια φωνή που σπάει από τη συγκίνηση.

Η δική της περίπτωση, διαφορετική από τις εκατοντάδες των ασθενών που νοσηλεύθηκαν και νοσηλεύονται στην Εντατική με βαριά συμπτώματα. Νιώθει τυχερή καθώς ο ιός φαίνεται της έκανε τη... χάρη καθώς ήταν χωρίς συμπτώματα.

Η γλυκιά γιαγιά, που κατάγεται από την κατεχόμενη Ομορφίτα και διαμένει προσωρινά στον Στρόβολο, ήθελε να επιστρέψει γρήγορα στον σύζυγό της, Θεοφάνη, στα παιδιά, στα πέντε εγγόνια και στο ένα δισέγγονό της που την ανέμεναν με αγωνία.

Η ανησυχία ήταν μεγάλη, μας εξομολογείται η εγγονή της, Λεώνη, όταν έμαθαν ότι η γιαγιά τους είναι θετική στον κορωνοϊό γιατί πίστευαν ότι ο COVID-19 δεν «χαρίζεται» δυστυχώς στους ηλικιωμένους και δη στη δική τς γιαγιά που ήταν και πρόσφατα εγχειρισμένη. Κρυφή ελπίδα ο δυναμικός χαρακτήρας της γιαγιάς, η επιμονή και η αγάπη της για τη ζωή.

Η περιπέτεια της υγείας της κυρίας Ελένης ξεκίνησε τον Νοέμβριο όταν, μετά από ατύχημα που είχε, χρειάστηκε να νοσηλευθεί και να χειρουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και κατόπιν να ενταχθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Αρήτη, όπου και νόσησε, μαζί με άλλους ηλικιωμένους.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι το τεστ κορωνοϊού ήταν θετικό και τότε την απομόνωσαν στο Κέντρο Αποκατάστασης, όπου καθημερινά την επισκέπτονταν κυβερνητικοί γιατροί. Στις 19 Ιανουαρίου 2021 τελείωσε η περιπέτεια της υγείας της και κατάφερε επιτέλους να επιστρέψει στο σπίτι και στην οικογένειά της.

Τους γιατρούς που την επισκέπτονταν αναζητά σήμερα η 94χρονη, προκειμένου να τους ευχαριστήσει. Θεωρεί άλλωστε ότι οφείλει το μεγαλύτερο μέρος της νίκης της αυτής, στη στήριξη και τη φροντίδα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES