ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

G7: Επιτυχία η μη… αποτυχία

Ποια είναι τα highlights από τη σύνοδο των 7 βιομηχανοποιημένων χωρών του πλανήτη στο γαλλικό θέρετρο και τι κρατάμε.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Επιτυχία η μη… αποτυχία στη Σύνοδο των G7 στο γαλλικό θέρετρο Μπιαρίτς, με τους ηγέτες των επτά πιο βιομηχανοποιημένων χωρών του πλανήτη να διατρανώνουν τη «μεγάλη ενότητα» τους και το θετικό κλίμα.

Τέσσερα συν τέσσερα highlights έχουν καταγραφεί:

1. Ο Ντόναλντ Τραμπ έτεινε κλάδον ελαίας προς την Κίνα για τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.

2. Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ «τα βρήκαν» στο θέμα της φορολόγησης των κολοσσών του διαδικτύου με την εφαρμογή ενός διεθνούς φόρου το 2020.

3. Οι ηγέτες ενέκριναν βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

4. Δεν θέλουν να αποκτήσει η Τεχεράνη πυρηνικά όπλα αλλά είναι αποφασισμένοι να λύσουν το θέμα διά της πολιτικής οδού.

Στο παρασκήνιο κρατάμε ακόμη τέσσερεις στιγμές που έγιναν viral.

1. Τη φωτογραφία της αυθόρμητης συνάντησης των ηγετών μεταξύ των συνεδριάσεων και τον ηγετικό ρόλο της καγκελαρίου της Γερμανίας ακόμη και απέναντι στον καθιστό Τραμπ

2. Τα φιλιά… Πρώτα αυτό της εκθαμβωτικής Μελάνια Τραμπ στον γοητευτικό Καναδό πρωθυπουργό, Τζαστίν Τριντό. Η εκδίκηση ήρθε λίγο αργότερα με τον Τραμπ να δίνει ένα ιδιαίτερα θερμό φιλί στην Μπριζίτ Μακρόν

3. Viral έγιναν και οι κάλτσες του Καναδού πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο σε έντονο ροζ και μοβ χρώμα.

4. Την προσβολή του προέδρου της Βραζιλίας για την ηλικία της 66χρονης συζύγου του Γάλλου προέδρου στην σύγκριση που έγινε στο facebook με την 37χρονη σύζυγό του και την αντίδραση Μακρόν.

Όλα αυτά, μέσα σε κλίμα γενικής... ευθυμίας από τους ηγέτες της G7 - παρά τα προβλήματα του πλανήτη που καλούνται να επιλύσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Stories  |  G7  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES