ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Williams χωρίς την οικογένεια Williams

Πώς η Claire Williams, κόρη του Sir Frank, παρέδωσε τα ηνία στην Dorithon Capital, την εταιρεία που εξαγόρασε το πακέτο μετοχών της θρυλικής ομάδας.

Για 43 χρόνια ο Sir Frank και η οικογένεια Williams έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στα βιβλία του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη Formula 1. Τα οικονομικά προβλήματα της τελευταίας πενταετίας γονάτισαν τη θρυλική οικογένεια που αναγκάστηκε να πωλήσει την ομάδα στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capitals, με έδρα τη Νέα Υόρκη, για 152 εκατομμύριά ευρώ.

Έτσι, το Grand Prix της Ιταλίας, στην πίστα της Μόντσα, ήταν το τελευταίο για την οικογένεια Williams που αποχαιρέτησε την ομάδα μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, με τα φώτα να είναι στραμμένα στην επικεφαλής της ομάδας, Claire, η οποία δεν κατάφερε να συνεχίσει με επιτυχία το έργο του πατέρα της.

Η Claire έπιασε το «τιμόνι» της ομάδας το 2013 και έχει καταφέρει να πάρει δύο συνεχόμενες τρίτες θέσεις στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2014 και το 2015, πριν ξεκινήσει η «κάτω βόλτα» στα επόμενα χρόνια.

Την Κυριακή, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, η Claire Williams μίλησε μέσω της ενδοεπικοινωνίας σε όλη την ομάδα λέγοντας: «Ήταν η μεγάλη μου χαρά και τιμή να συνεργαστώ μαζί σας. Ευχαριστώ πολύ, από τα βάθη της καρδιάς μου».

Πάντως η εμβληματική ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει με την ίδια ονομασία, παρόλο που κανένα μέλος της οικογένειας των ιδρυτών δεν θα βρίσκεται στη διοίκησή της.

Για την ιστορία

H 3η ιστορικότερη ομάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιδρύθηκε από τον Sir Frank το 1969 με την επωνυμία Frank Williams Racing Cars. Το 1973 μετονομάστηκε σε Williams FW. Το 1976, επτά χρόνια μετά από την ίδρυση της ομάδας, ο Sir Frank τη μετονόμασε σε Wolf-Williams, ενώ πούλησε τις μισές μετοχές στον Patrick Hent.

Την 1 Φεβρουαρίου του 1977, το δίδυμο ίδρυσε μια άλλη ομάδα, τη Williams Automotive, η οποία στις 29 Νοεμβρίου του ιδίου έτους μετονομάστηκε σε Williams Grand Prix Engineering. Η πρώτη εμφάνιση της Williams με τη σημερινή της μορφή ως ομάδα, πραγματοποιήθηκε στο ισπανικό Grand Prix του 1977.

Έχει συμμετάσχει σε 739 Grand Prix, κερδίζοντας τα 114 από αυτά και κατακτώντας 9 παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και 7 οδηγών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1  |  Αυτοκίνητο  | 

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X