ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story: Ποιους ναούς θα επισκεφθεί ο Πάπας

Η ιστορική επίσκεψη του Πάπα στις 2-4 Δεκεμβρίου στο νησί μας, η διαμονή του και οι ναοί που θα επισκεφθεί στη Λευκωσία.

Όπως και ο Πάπας Βενέδικτος το 2010, έτσι και ο Πάπας Φραγκίσκος, στο ιστορικό αποστολικό του ταξίδι στην Κύπρο, θα διαμείνει στη Μονή Φραγκισκανών, όπου είναι η πρεσβεία της Αγίας Έδρας, δίπλα από την Καθολική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, παρά την Πύλη Πάφου στη Λευκωσία.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα έχει συνάντηση με ιερείς, διακόνους, εκκλησιαστικούς συλλόγους και κινήματα της Κύπρου στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων των Μαρωνιτών.

Η εκκλησία αυτή ήταν αρχικά αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη. Ακολούθως την κατέλαβαν οι Οθωμανοί και τη μετέτρεψαν σε τέμενος. Οι Μαρωνίτες ίδρυσαν άλλη εκκλησία, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, την οποία κατέλαβαν οι Φραγκισκανοί.

Αργότερα, οι Μαρωνίτες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις θρησκευτικές τους ανάγκες, ανήγειραν τον ναό της Παναγίας των Χαρίτων.

Η εκκλησία ανακαινίστηκε το 1886.

Στις 3 Δεκεμβρίου ο Πάπας θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στον ενοριακό ναό Τιμίου Σταυρού.

Ο ναός που βρίσκεται στην Πύλη Πάφου μέσα στην παλιά εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, χρονολογείται από το 1900 και εξυπηρετεί την ρωμαιοκαθολική κοινότητα ντόπιων και ξένων.

Χτίστηκε στη θέση παλιότερης εκκλησίας του 1642, αφιερωμένης στον Τίμιο Σταυρό, που παρέμεινε σε χρήση μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, όταν κατεδαφίστηκε για να ανεγερθεί ο σημερινός ναός.

Το κόστος κατασκευής της καλύφθηκε από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και τους Φραγκισκανούς μοναχούς. Το μοναστήρι δίπλα στην εκκλησία όπου θα διαμείνει ο Ποντίφικας ξαναχτίστηκε το 1959.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X