ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Τα mRNA εμβόλια δεν επηρεάζουν το DNA μας

Δείτε με απλό τρόπο πώς λειτουργούν στον οργανισμό μας και γιατί οι επιστήμονες τα συνιστούν για εμβολιασμό των εφήβων αλλά και για την τρίτη ενισχυτική δόση.

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

Η χιονοστιβάδα αρνητών του κορωνοϊού, αντιεμβολιαστών και οπαδών της «φυσικής ανοσίας αγέλης» καλά κρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο-θάνατο.

Πολλοί συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται με βαριά συμπτώματα στα νοσοκομεία και δυστυχώς κάποιοι χάνουν τη ζωή τους, ενώ θα μπορούσαν να τη διαφυλάξουν.

Πώς; Με την εμπιστοσύνη τους προς την επιστημονική κοινότητα και τη χρήση εμβολίων.

Με 4.5 εκατομμύρια νεκρούς μέχρι στιγμής στον πλανήτη εν μέσω πανδημίας, πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα αρνούμενοι να δεχθούν το εισιτήριό τους προς τη ζωή και την καθημερινότητά τους, που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο.

Τα ερωτήματα πολλά. Γιατί ανακυκλώνονται θεωρίες συνωμοσίας και παραλογισμού τη στιγμή που εμβολιάστηκαν επιστήμονες και οι οικογένειές τους, διαβεβαιώνοντάς μας για τη χρησιμότητα, την αναγκαιότητα, την αποτελεσματικότητα και την καταλληλότητα των εν λόγω σκευασμάτων;

Οι επιλογές είναι δύο. Το τυπικό-παραδοσιακό εμβόλιο και τα MRNA.

Διαβάστε πώς λειτουργούν:

Σύμφωνα με τους επιστήμονες: Για να αποκριθεί στη μόλυνση από έναν ιό, το ανοσοποιητικό σύστημα φτιάχνει μικρές πρωτεΐνες που ονομάζονται αντισώματα, οι οποίες προσδένονται ειδικά σε τμήματα του ιού και καλούν σε βοήθεια για την καταπολέμηση του «εισβολέα». Τα αντισώματα «φυλάνε σκοπιά» σε περίπτωση που ο ιός ξαναπροσπαθήσει να εισβάλει.

Τυπικά παραδοσιακά εμβόλια:

Τα παραδοσιακά εμβόλια πετυχαίνουν αυτό τον στόχο χρησιμοποιώντας «αδρανοποιημένες» («νεκρές») ή εξασθενημένες (ζώσες εξασθενημένες) εκδοχές του ιού. Στις περιπτώσεις αυτές το σώμα βλέπει «προκατασκευασμένα» τμήματα του ιού.

MRNA εμβόλια:

Περιέχουν ριβονουκλεϊκό οξύ, ή ορθότερα ριβοζονουκλεϊκό οξύ, κατά τη διεθνή αγγλόφωνη συντομογραφία RNA. Τα εν λόγω εμβόλια εισάγουν στο σώμα ιικές πρωτεΐνες που έχουν παρασκευαστεί και καθαριστεί στο εργαστήριο («ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες»).

Γενετικές δηλαδή «οδηγίες» για την κατασκευή κάποιων πρωτεϊνών του ιού (οι οποίες είναι εντελώς αβλαβείς από μόνες τους), ώστε το σώμα του ατόμου που εμβολιάστηκε να τις φτιάξει μόνο του. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου αναγνωρίζει ότι η εν λόγω πρωτεΐνη δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον οργανισμό και ανταποκρίνεται με τη δημιουργία φυσικής άμυνας κατά της λοίμωξης από την COVID-19.

Τα MRNA δεν επηρεάζει το DNA μας:

Το κύτταρο έχει 2 χώρους: τον πυρήνα και το χώρο έξω από τον πυρήνα, το κυτταρόπλασμα όπου φτιάχνονται οι πρωτεΐνες. Το mRNA δεν μπαίνει στον πυρήνα του κυττάρου, όπου βρίσκεται το DNA μας. Φθάνει στο κυτταρόπλασμα και δεν διεισδύει στον κυτταρικό πυρήνα, όπου βρίσκονται τα γονίδια και δεν μπορούν να τροποποιήσουν το DNA.

Εξάλλου

• Το mRNA αποδομείται σε λίγες ημέρες αφού συναρμολογηθεί μέσα στο κύτταρο η πρωτεϊνική δομή που ορίζει η πληροφορία
• Το σώμα μας έχει μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει το ελεύθερο-ξένο mRNA.

Τα MRNA εμβόλια έχουν μια πολυετή διαδρομή ερευνών, από τη δεκαετία του ‘80, έως την ανάδειξή τους σε ισχυρότερο όπλο κατά της πανδημίας, δημιουργώντας ελπίδες για το μέλλον. Τα εμβόλια συνθετικού αγγελιαφόρου RNA ενδέχεται να καταπολεμήσουν και πολλές μορφές καρκίνου, αλλά και άλλα λοιμώδη και αυτοάνοσα νοσήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES