ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ story: Τα νέα πρόσωπα στη Βουλή

Το who is who των 20 πρωτάρηδων της Βουλής και των 3 παλιών γνώριμων που εξασφάλισαν έδρα στη νέα Βουλή

Μοντάζ Λοΐζος Λοΐζου 

Είκοσι τρία συνολικά είναι τα νέα πρόσωπα που εξασφάλισαν έδρα στη νέα Βουλή και θα νομοθετούν έως το 2026. Τρία από αυτά διετέλεσαν και στο παρελθόν βουλευτές και κάνουν δυναμική επιστροφή στα έδρανα. Οι παλιοί γνώριμοι της Βουλής είναι: Χάρης Γεωργιάδης, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και Μάριος Καρογιάν που επιστρέφουν στο Κοινοβούλιο.

ΔΗΣΥ
Χάρης Γεωργιάδης (Λευκωσία) Οικονομολόγος-διεθνολόγος. Διετέλεσε στο παρελθόν βουλευτής, υπουργός Εργασίας και υπουργός Οικονομικών.

Φωτεινή Τσιρίδου (Λεμεσός) Δικηγόρος. Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

Νίκος Σύκας (Λεμεσός) Αντιδήμαρχος Λεμεσού απο το 2016 και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού από το 2006.

Νίκος Γεωργίου (Αμμόχωστος) Δικηγόρος. Κατέχει τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα του ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο ενώ κατέχει από το 2011 τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην επαρχία Λάρνακας.

Πρόδρομος Αλαμπρίτης (Λάρνακα) Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση και είναι εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Χαράλαμπος Πάζαρος (Πάφος) Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου από το 2016.

Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν (Κερύνεια) Διεθνής εμπειρογνώμονας σε Θέματα Εμπορίας Προσώπων. Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διετέλεσε πρόεδρος της Interpol.

ΑΚΕΛ

Μαρίνα Νικολάου (Λεμεσός) Από το 2016 εργάζεται στην πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως πολιτική σύμβουλος.

Χρίστος Χριστοφίδης (Λευκωσία) Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του Κόμματος.

Γιώργος Κουκουμάς (Αμμόχωστος) Εργάζεται στο Γραφείο Τύπου και στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Βαλεντίνος Φακοντής (Πάφος) Πολιτικός Μηχανικός. Από το 2016 μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Σχολικός Έφορος Γεροσκήπου.

Χρίστος Χριστόφιας (Κερύνεια) Είναι Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

ΔΗΚΟ

Χρύσης Παντελίδης (Λευκωσία) Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος και Σύμβουλος Στρατηγικής του Νικόλα Παπαδόπουλου. Από το 2018 είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Γραμματείας του Κόμματος.

Χρίστος Σενέκης (Αμμόχωστος) Νομικός. Είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ.

Χρύσανθος Σαββίδης (Πάφος) Διευθύνων σύμβουλος Εκπαιδευτικού Κέντρου Σαββίδη από το 1997. Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leicester από το 2000 και πρόεδρος των Στατιστικολόγων.

ΕΛΑΜ

Σωτήρης Ιωάννου (Λάρνακα) Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ. Το 2016 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας. Συγγραφέας, έχει προχωρήσει στην έκδοση δύο μυθιστορημάτων.

Ανδρέας Θεμιστοκλέους (Λεμεσός) Εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών. Διετέλεσε ξανά στο παρελθόν βουλευτής και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

ΕΔΕΚ

Ανδρέας Αποστόλου (Λάρνακα) Πολιτικός μηχανικός. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου.

ΔΗΠΑ

Μάριος Καρογιάν (Λεμεσός) Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης. Διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος του ΔΗΚΟ, βουλευτής και πρόεδρος της Βουλής.

Αλέκος Τρυφωνίδης (Λευκωσία) Από το 1993 εργάζεται στη CYTA ως Τεχνικός Μηχανικός και Γενικός Γραμματέας της ΠAΣE ATHK-CYTA.

Μιχάλης Γιακουμής (Αμμόχωστος) Από το 2016 είναι Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΠΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Σταύρος Παπαδούρης (Λεμεσός) Δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Το 2013 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Σύνδεσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, του οποίου και προεδρεύει μέχρι και σήμερα.

Αλεξάνδρα Ατταλίδου (Λευκωσία) Μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και μέλος του Συμβουλίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X