ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Netflix… γιγαντώθηκε εν μέσω πανδημίας

Η υγειονομική κρίση αποδείχθηκε πραγματικό... χρυσωρυχείο για το Netflix που βλέπει συνδρομητές και έσοδα να απογειώνονται και να διπλασιάζονται

Netflix: 183 εκατ. συνδρομητές

Έσοδα το 2019: 20 δισ. $.

Χρηματιστηριακή αξία: 200 δισ. $

Το lockdown στην εποχή του κορωνοϊού απογείωσε τους αριθμούς συνδρομητών της δημοφιλέστερης υπηρεσίας streaming, Netflix, κάνοντας τον Ριντ Χέιστινγκς να τρίβει τα χέρια του.

Η πανδημία και ο συνακόλουθος μαζικός εγκλεισμός στο σπίτι, όπως ήταν αναμενόμενο, ευνόησαν το Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι αύξησε κατά 16 εκατομμύρια τους συνδρομητές του παγκοσμίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 183 εκατ. συνδρομητές, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται περίπου δέκα εκατομμύρια χρήστες που βρίσκονται στο καθεστώς της δωρεάν πρόσβασης στην υπηρεσία για ένα μήνα. Αριθμός που είναι σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με τους ρυθμούς αύξησης κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων συνδρομητών, περίπου 4,4 εκατομμύρια, προήλθε από την Ευρώπη, ενώ 2,3 εκατομμύρια από ΗΠΑ και Καναδά.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο), ενώ τα κέρδη του Netflix σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Το Netflix, που εκτιμά ότι θα προσθέσει άλλα 7,5 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, έχει προχωρήσει σε 2.000 νέες προσλήψεις για να αντεπεξέλθει στην αυξημένη διεθνή ζήτηση.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιουσία του ιδρυτή του, Ριντ Χέιστινγκς, εκτοξεύτηκε από τα 4,24 δισ. δολάρια στα 5,20. Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει στην κατοχή του το 1% των μετοχών της εταιρείας που ίδρυσε το 1995, υποσχέθηκε ότι θα χαρίσει τη μισή του περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES