ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι πρώτες σκέψεις για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Τα υπό συζήτηση μέτρα χαλάρωσης όπως τα αποκάλυψε η «Κ» της Κυριακής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Η φθίνουσα πορεία που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η εξάπλωσης της πανδημίας στην χώρα μας, ενισχύει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αλλά και των επιστημόνων για την σταδιακή άρση των μέτρων, από τον επόμενο μήνα. Tο πρώτο μέτρο που αναμένεται να χαλαρώσει είναι η αποστολή sms για μία κατ εξαίρεση μετακίνηση και τελευταίο το άνοιγμα αεροδρομίων, η λειτουργία επιχειρήσεων με σωματική επαφή και οι μεγάλες συναθροίσεις.

Αναλυτικά οι πρώτες σκέψεις της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων από τον Μάη.

1. Σε πρώτο βαθμό, ενδεχομένως να χαλαρώσει η αποστολή sms. Αντί μια κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, ενδεχομένως να επιτραπούν μέχρι και τρεις μετακινήσεις πολιτών ανά ημέρα.

2. Ως δεύτερο μέτρο αναμένεται το άνοιγμα μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων. Τα μικρά καταστήματα, εκεί δηλαδή που δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός θα είναι τα πρώτα που θα σηκώσουν τα ρολά.

3. Επανεκκίνηση της οικοδομικής βιομηχανίας υπό προϋποθέσεις

4. Έμφαση σε βιομηχανίες με ρομποτικά μηχανήματα.

3. Σταδιακά, μελετάται, πως θα αρχίσουν να ανοίγουν εστιατόρια, στη μισή τους χωρητικότητα.

4. Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες γίνονται σκέψεις να λειτουργήσουν υπό όρους με έμφαση στους τελειόφοιτους. Πονοκέφαλος ωστόσο παραμένει ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, οι μαζώξεις που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν και κατ’ επέκταση μετακινήσεις των γονιών που αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης κρουσμάτων. Το σίγουρο είναι ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί.

Θα παραμείνουν αυστηρά μέτρα σε επιχειρήσεις που χρειάζεται στενή επαφή ατόμων, π.χ κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια. Η επανέναρξη των ποδοσφαιρικών αγώνων στα γήπεδα σε συνδυασμό με την επιστροφή των φιλάθλων είναι τελευταία στη λίστα καθώς σχετίζονται άρρηκτα και με την συνάθροιση μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως εξάλλου και η επιστροφή πιστών στις εκκλησίες. Κλειστά θα παραμείνουν κέντρα αναψυχής σινεμά/μπαρ/κλαμπ. Όσον αφορά την επαναλειτουργία των αεροδρομίων αυτή πρέπει να γίνει λαμβανομένης υπ’όψιν της κατάστασης που επικρατεί στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES