ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παιδεία: Γιατί οι εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους (βίντεο)

Ποιες προτάσεις Χαμπιαούρη έγιναν κόκκινο πανί για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Κόκκινο πανί για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ που απειλούν με κλείσιμο των σχολείων, οι προτάσεις Κώστα Χαμπιαούρη για εξορθολογισμό δαπανών που προωθεί το Υπουργείο του.

Ο διορισμός 159 εκπαιδευτικών και όχι 373 που υπολογίστηκαν με βάση τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς. Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις φωνάζουν ότι λήφθηκαν πρόχειρες αποφάσεις για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως η μείωση των απαλλαγών από τις διδακτικές περιόδους που δέχονται εκπαιδευτικοί αναλόγως του χρόνου προϋπηρεσίας, αλλά και σε αυτοί που συμμετέχουν ως αξιωματούχοι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, είτε είναι υπεύθυνοι τμήματος ή συμβάλλουν στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Ο Υπουργός Παιδείας θεωρεί ως βασική αιτία των αντιδράσεων το ότι γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν τα δεδομένα για τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι από την αναδιοργάνωση και τις εξοικονομήσεις δεν επηρεάζονται είτε οι όροι εργασίας είτε η θέση υφιστάμενων εκπαιδευτικών, αλλά αξιοποιείται καλύτερα ο χρόνος τους στο σχολείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X