ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τετράμηνες εξετάσεις-Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (βίντεο)

Τι είναι οι τετράμηνες εξετάσεις που έβγαλαν στον δρόμο και δίχασαν τους μαθητές.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Από την επόμενη χρονιά οι εξετάσεις θα εφαρμοστούν στην Α' και Β' τάξη του Λυκείου (σ.σ. 2019-2020), ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά (σ.σ. 2020-2021) θα εφαρμοστεί και στη Γ' Λυκείου.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις θα χωρίζονται σε δύο τετράμηνα και αυτές θα αφορούν μόνο τα τέσσερα κύρια μαθήματα, ενώ ο τελικός βαθμός θα συνυπολογίζεται κατά 40% από τον βαθμό εξέτασης και κατά 60% από την προφορική αξιολόγηση του μαθητή από τον καθηγητή.

Οι γραπτές εξετάσεις στα κύρια μαθήματα θα αποτελούν το 50% της διδακτέας ύλης του τετράμηνου και θα έχουν διάρκεια 90 λεπτών.

Η προφορική αξιολόγηση του μαθητή, θα εφαρμόζεται μέσω των εννέα μορφών οι οποίες έχουν εισαχθεί από την έκθεση του νέου Ενιαίου Συστήματος Αξιολόγησης του μαθητή. Από τις εννέα μορφές, ο υπεύθυνος διευθυντής θα επιλέγει για κάθε μάθημα τρεις από αυτές, οι οποίες θα είναι κοινές για όλους.

Μεταξύ των εννέα μορφών προφορικής αξιολόγησης που προτείνονται είναι οι εξής:

*Κατ’ οίκον εργασία
* Γραπτές βαθμολογητέες ασκήσεις στην τάξη
*Πρότζεκτ-Ατομική ή Συνεργατική Εργασία
*Συμμετοχή μαθητή
*Δραστηριότητες εκτός αίθουσας, συμπεριφορά μαθητή και επίδοση στα εργασιακά μαθήματα και ειδικές αίθουσες.

Στα μη εξεταζόμενα μαθήματα, θα γίνονται επίσης προειδοποιημένα διαγωνίσματα, ωστόσο, θα δίνεται σε όσους επιθυμούν «δεύτερη ευκαιρία» για καλύτερο βαθμό, εάν δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Η τελική βαθμολογία για κάθε μάθημα θα αποτελείται από τον μέσο όρο βαθμολογίας των δύο τετράμηνων εξετάσεων που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES