ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξανά ζωή στο «βουβό» Δημοτικό Θέατρο (βίντεο)

Η «Κ» σας ξεναγεί στο υπερσύγχρονο πλέον Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας που είναι έτοιμο να υποδεχθεί νέες συγκινήσεις μετά από την πτώση της στέγης του το 2008

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το νεοκλασικό και εμβληματικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, στην οδό Μουσείου, ένα από τα στολίδια της πρωτεύουσας, το οποίο ξεκίνησε να ανεγείρεται στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 και λειτούργησε το 1967, άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό του.

Η αποκατάσταση του δημοτικού θεάτρου, μετά την πτώση της οροφής του το 2008, μπορεί να καθυστέρησε, ωστόσο το αποτέλεσμα φαίνεται ότι άξιζε τον κόπο, αφού ο νέος «ναός» του πολιτισμού είναι έτοιμος να ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα θέατρο στην Κύπρο 1000 θέσεις και εντυπωσιακή σκηνή 200 τετραγωνικών μέτρων με αναβατόριο ορχήστρας.

Η ακουστική του όσο και ο θεατρικός φωτισμός είναι αναβαθμισμένος, ενώ τα καθίσματα έχουν τοποθετηθεί με νέα γεωμετρικά δεδομένα για μεγαλύτερη άνεση των θεατών του. Διαφορετική κλίση δόθηκε και στον εξώστη, ώστε οι θεατές να παρακολουθούν καλύτερα.

Το κόστος του έργου, που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2017, ανέρχεται περίπου στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X