ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επικίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα το ημιβυθισμένο «Παναγία Τήνου»

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την απομάκρυνσή του πλοίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επικίνδυνο για τη ασφάλεια της ναυσιπλοΐας κρίνεται, σύμφωνα με στελέχη του ΟΛΠ, το «Παναγία Τήνου» που παραμένει ημιβυθισμένο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. «Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την άμεση απομάκρυνσή του με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες, για την οριστική απομάκρυνση του ημιβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στην προβλήτα της πύλης Ε-4, σταμάτησαν προσωρινά, καθώς το προσεχές Σάββατο το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα εγκρίνει τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου.

Ο Οργανισμός, ανέφεραν επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή που το πλοίο παρουσίασε δεξιά κλίση 40 μοιρών, έλαβε όλα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα, ενώ οι αρχικές εργασίες λόγω του επείγοντος της υπόθεσης, είχαν ανατεθεί αρχικά σε ιδιωτική εταιρεία που προχώρησε σε σφράγιση και στεγανοποίηση του καταπέλτη του πλοίου.


Σημειώνεται ότι στελέχη εταιρειών εξειδικευμένων σε ναυάγια, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι το εκτιμώμενο κόστος για την απομάκρυνση του «Παναγία Τήνου» κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και πιθανόν ξεπερνά την αξία του. Η επιχείρηση της απάντλησης των υδάτων από το εσωτερικό του πλοίου, αναμένεται να ξεκινήσει από τη νέα εταιρεία που θα αναλάβει το έργο τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση και των σχετικών αδειών στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Το «Παναγία Τήνου» ήταν παροπλισμένο εδώ και καιρό στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το ΝΑΤ είχε προχωρήσει σε κατάσχεση λόγω οφειλών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με βάση τα σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ στο εσωτερικό του τα νερά φαίνεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.

Γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί αντιρρυπαντικό φράγμα ενώ έως τώρα δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.



Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X