ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:56
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ελλάδα

Εισβολή διαμαρτυρομένων στο τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες και μετά άνοιξαν τα πανό

Συναγερμός σήμανε  στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά την «εισβολή» ομάδας ατόμων στο Τούρκικο προξενείο, που διαμαρτύρονται για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια ωστόσο άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρων των Κούρδων και κατά της Τουρκίας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις αρχές. 

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες των 10, προσαγωγές ατόμων. Την ευθύνη ανέλαβε η «Αναρχική Ομοσπονδία» και όπως αναφέρει σε ανάρτηση στα social media, στην ομάδα των εισβολέων υπήρχαν και μέλη του Ρουβίκωνα.

Δείτε video:

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών επισημαίνει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ. 

Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη. 

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ  προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης.»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσδοκία μας οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία του προσωπικού μας

Προσδοκία της Άγκυρας είναι όπως οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία τουρκικών αποστολών στην Ελλάδα και να παρουσιάσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την είσοδο ομάδας αναρχικών στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη όπου διαμαρτυρήθηκαν για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "στις 11.00 το πρωί ελληνικές αναρχικές ομάδας οι οποίες όπως είναι γνωστό δραστηριοποιούνται και στη δομή των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/PYD/YPG έγινε προσπάθεια να προκληθεί επεισόδιο εναντίον του Σπιτιού του Ατατούρκ στην περίβολο του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη".

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι δράστες απομακρύνθηκαν από την ελληνική αστυνομία χωρίς να έχουν την ευκαιρία να βλάψουν το προσωπικό ή να προκαλέσουν υλικές ζημιές στο σπίτι του Ατατούρκ και στο τουρκικό προξενείο.

“Προσδοκία μας από τις ελληνικές αρχές είναι να λάβουν αυστηρά μέτρα για την παρεμπόδιση τέτοιων και παρόμοιων προσπαθειών και την προστασία των αποστολών μας και του προσωπικού μας καθώς και να διασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση την τιμωρία των δραστών όπως τους αξίζει παρουσιάζοντας τους ενώπιον δικαιοσύνης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ