ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:54
33°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ελλάδα

Επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Newsroom Κ, Αθήνα

Για εργαζομένους και κοινό σε καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων

Την επέκταση του μέτρου για υποχρεωτική χρήση μάσκας από την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαραδλιάς.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι από αύριο η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για εργαζομένους και κοινό σε καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί για επιβάτες και οδηγούς, σούπερ μάρκετ, ασανσέρ, όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, καθώς σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων το 72% εντοπίζεται σε τρεις περιφερειακές ενότητες στην Αττική. Ο Έλληνας υφυπουργός συμπλήρωσε ότι 596 στενές επαφές αυτών των 145 ενεργών κρουσμάτων βρίσκονται σε απομόνωση.

«Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ