ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:08
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν θα διευκολύνει το Grace1

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε την στάση που θα κρατήσει η χώρα του στο θρίλερ με το δεξαμενόπλοιο

Η Αθήνα δεν πρόκειται να διευκολύνει την πορεία του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace1 προς τη Συρία, ξεκαθάρισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί από τις αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να διαταράξει τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει επιβάλει η ΕΕ στη διακίνηση ιρανικού πετρελαίου και για αυτό αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ. «Έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στη διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει», είπε ο Αν. Υπ. Εξωτερικών, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το εν λόγω πλοίο «δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι, δεν μπορεί να δέσει σε κανέναν ντόκο σε όλη τη χώρα. Το πλοίο μπορεί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να αγκυροβολήσει κάπου», σημειώνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει ανάλογη αντίδραση της Ελλάδας.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ιράν δεν έχει ζητήσει κάτι από την Ελλάδα η οποία, όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επικράτηση ομαλότητας στον Περσικό Κόλπο, στον οποίο δραστηριοποιούνται πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ