ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιστορίες τρέλας στα σούπερ μάρκετ

Ποτέ άλλοτε τα ψώνια της εβδομάδας δεν ήταν πιο περιπετειώδη, ένας γρίφος που κάθε οικογένεια πρέπει να λύσει

Kathimerini.gr

«Τρεις φορές πήγα στο σούπερ μάρκετ και τις τρεις ήταν γεμάτο παιδάκια! Δεν είναι εκδρομή το σούπερ μάρκετ!» φώναζε μια κυρία βγαίνοντας από σούπερ μάρκετ στον Χολαργό. «Το γιατί ήρθε τόσες φορές να ψωνίσει σε μια μέρα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο», σχολίασε μέσα από τα μουστάκια του ένας κύριος που περίμενε τη σειρά του να μπει στο κατάστημα.

Ποτέ άλλοτε τα ψώνια της εβδομάδας δεν ήταν πιο περιπετειώδη, ένας γρίφος που κάθε οικογένεια πρέπει να λύσει. Με δύο καρότσια πράγματα έβγαινε μια άλλη γυναίκα από το ίδιο σούπερ μάρκετ το Σάββατο. «Μην ανησυχείτε πάντως και τη Δευτέρα θα είμαστε ανοιχτά», την καθησύχαζε η υπάλληλος που τη βοηθούσε να φτάσει ώς το αυτοκίνητό της. «Ναι, αλλά δεν θα έχει μείνει τίποτα έως τότε», απαντούσε εκείνη πανικοβλημένη. «Δεν είναι αλήθεια», αντέτεινε μια άλλη πελάτισσα. «Μου το είπε μια φίλη μου», απάντησε η πρώτη αποχωρώντας με τον τελευταίο λόγο.

Ο περιορισμός στον αριθμό των πελατών που εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ ξαλάφρωσε κάπως και τους υπαλλήλους. «Ήταν αδιανόητο αυτό που συνέβαινε», παραδέχθηκε μια εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ του κέντρου στην «Κ». «Εγώ φορούσα μάσκα και ο υπεύθυνος μου ζήτησε να τη βγάλω για να μην τρομάζω τους πελάτες. Του λέω “δηλαδή επειδή εμείς δεν κλείσαμε σαν τους άλλους, πρέπει να πεθάνουμε;”». Στο μεταξύ, στο «μέτωπο» των χαρτιών υγείας η μάχη καλά κρατεί. «Ο κόσμος δεν ξέρει τι να πάρει, αλλά θέλει να φύγει με γεμάτα χέρια. Τα χαρτιά υγείας είναι ελαφριά και δίνουν την αίσθηση ότι έχεις κάνει πολλά ψώνια», έδινε μια ερμηνεία κάποιος στην ουρά. «Εσείς θα πάρετε;» τον ρωτήσαμε. «Άμα βρω...». Συνάδελφος διηγήθηκε ότι στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του στο Μαρούσι εξαφανίστηκαν εκτός από τα χαρτιά υγείας και τα κάθε είδους απολυμαντικά, και πολλά τρόφιμα σε κονσέρβες, όπως το… κορν μπιφ. «Θυμήθηκα τον στρατό», είπε.

Τουλάχιστον οι καταναλωτές μεγαλύτερης ηλικίας βγαίνουν πια για ψώνια φορώντας γάντια μιας χρήσης, είδος που επίσης κάνει θραύση. Χρειάζεται ένας λίγο καλύτερος συντονισμός κινήσεων από το συνηθισμένο. Γυναίκα στον μανάβη, προσπαθώντας να μην αγγίξει με γυμνό χέρι τα προϊόντα, να πληρώσει ανέπαφα και να χρησιμοποιήσει γάντι για το pin, έφυγε από το ταμείο… χωρίς την τσάντα της. «Θα χάσουμε το μυαλό μας στο τέλος».

Είναι πολλοί πάντως εκείνοι που έχουν προθυμοποιηθεί να βγουν για ψώνια για λογαριασμό των πιο ηλικιωμένων γειτόνων τους. Οι οnline αγορές σε σούπερ μάρκετ θα ήταν μια λύση, αλλά πλέον τα περισσότερα καταστήματα δίνουν ημερομηνίες παράδοσης γύρω στις 30 του μηνός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού efood έχει προσθέσει στα συνεργαζόμενα καταστήματα κάβες, mini market και κρεοπωλεία. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ζητήσουν από τον διανομέα να χτυπήσει κουδούνι και να αφήσει την παραγγελία έξω από την πόρτα.

Η χώρα όμως στενάζει αυτόν τον καιρό στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες για αντισηπτικά. «Είχα μια πελάτισσα που με παρακάλαγε. “Σας παρακαλώ, φέρτε μου”, έλεγε, “με έχει πρήξει η κόρη μου”».

Όμως το αντισηπτικό δεν είναι πανάκεια, εάν δεν τηρούνται τα άλλα μέτρα. Το Σαββατοκύριακο δεκάδες οικογένειες έσπασαν τα λουκέτα και εισήλθαν στις παιδικές χαρές παρά την απαγόρευση. Τους δρόμους όμως πήραν εξαιτίας του καλού καιρού και οι παππούδες. «Μα και τι να κάνεις, να κάτσεις στο σπίτι όλη μέρα;» αναρωτιόταν ένας παππούς στην πλατεία Κυψέλης. «Εγώ ξέρω ότι ήρθε η πρώτη Δευτέρα που παρακαλάμε όλοι να πάμε δουλειά», σχολίαζε νεαρός οικογενειάρχης στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X