ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κροατικά ΜΜΕ: Προπονητής καράτε, μηχανικός και οπαδοί με ποινικό παρελθόν στους συλληφθέντες

Στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα και το προφίλ ορισμένων εκ των Κροατών χούλιγκαν

Kathimerini.gr

Πληροφορίες για την ταυτότητα και το προφίλ ορισμένων εκ των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνουν στη δημοσιότητα μέσα ενημέρωσης της Κροατίας.

Σύμφωνα με το κροατικό μέσο Jutarnji List, μεταξύ των συλληφθέντων στην Ελλάδα συγκαταλέγεται ο Τόμισλαβ Τέρζιτς, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και υπάλληλος μεγάλης εταιρείας στο Ζάγκρεμπ. Ο Τέρζιτς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστηρικτών της Ντιναμό, στην έδρα του οποίου στεγάζονται τα επίσημα κεντρικά γραφεία των Bad Blue Boys.

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Αθήνα βρίσκεται επίσης ο Ιβάν Κ. ο οποίος, όπως και ο Τέρζιτς είχαν συλληφθεί το 2019 για οπαδικά επεισόδια στο Ζάγκρεμπ. Στα χέρια των ελληνικών αρχών είναι και ο Ντράγκαν Κ., κάτοικος Βιέννης και γνωστός από την ηγετική θέση του μεταξύ των Αυστριακών της Ραπίντ.

Πηγή: Jutarnji List

Προπονητής καράτε ανάμεσα στους συλληφθέντες

Σύμφωνα με τη Jutarnji List, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο 25χρονος Ιβάν Λούλιτς, βοηθός προπονητή σε σύλλογο καράτε του Ζάγκρεμπ. Σε επικοινωνία με δημοσιογράφους της ιστοσελίδας, ο προπονητής του συλλόγου επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Λούλιτς σημειώνοντας πως είναι «παθιασμένος οπαδός της Ντιναμό και ότι ταξίδεψε σε αγώνες στο Λονδίνο και τη Λισαβόνα».

«Εργάζεται ως μισθωτός, έχει μία κοπέλα και είμαστε όλοι ξαφνιασμένοι με τη σύλληψή του» ανέφερε ο προπονητής του συλλόγου, τονίζοντας πως ο Λούλιτς είναι ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στα παιδιά.

Έφυγαν από τη θάλασσα;

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του κροατικού μέσου ενημέρωσης, ότι οι ηγέτες των Bad Blue Boys κατάφεραν να εγκαταλείψουν διά θαλάσσης την Ελλάδα, προτού κινητοποιηθούν οι αρχές της χώρας μας. «Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε αν αυτό συνέβη όντως» σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί η συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, αφού από τη χώρα αυτή φαίνεται πως επέστρεψαν στην Κροατία.

Ανάμεσα στα ζητήματα που αναδεικνύει το δημοσίευμα της Jutarnji List, περιλαμβάνεται η απουσία αιτήματος από τις ελληνικές αρχές για να λάβουν πληροφορίες από τις αντίστοιχες της Κροατίας σχετικά με το ποινικό μητρώο των συλληφθέντων Κροατών, μέσω του συστήματος ECRIS.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση