ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική υποχώρηση

Επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «βρώμικα κόλπα» με στόχο λίγη ακόμη εξουσία

Kathimerini.gr

Για εθνική υποχώρηση στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του από το Ηράκλειο Κρήτης. Σημείωσε επίσης ότι «ξυπνούν έτσι ακραίες συμπεριφορές και ανοίγουν νέες πληγές».

«Η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική υποχώρηση. Έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα. Χωρίς εθνική συναίνεση και ερήμην Βουλής και λαού. Δεν κλείνει έτσι μια παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν νέες. Ξυπνούν ακραίες συμπεριφορές, και οι δύο λαοί εμποδίζονται να βρουν μαζί μία βιώσιμη λύση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα βαδίσω εγώ σε δρόμο άλλον εκτός από εκείνον της Κρήτης και των προγόνων μας. Η συμφωνία αναγνωρίζει δήθεν "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Γιατί αυτός είναι που κάνει προβληματικό το όνομα και όχι το αντίθετο. Η απόδειξη των όσων λέω, βρίσκεται ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που μας εμφάνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Την παρουσίασε ως ένα κείμενο που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις εθνικές ανησυχίες. Στο επίσημο αυτό ντοκουμέντο αναγράφεται ο όρος "μακεδονικός λαός". Καταψηφίζω, λοιπόν, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «βρώμικα κόλπα» με στόχο λίγη ακόμη εξουσία.

«Κατέβηκα στο νησί μας, την Κρήτη, για να πάρω λίγο καθαρό αέρα αλήθειας. Γιατί το πολιτικό κλίμα στην Αθήνα βάρυνε πολύ από το ψέμα και την υποκρισία. Και η ατμόσφαιρα της Βουλής έχει μολυνθεί πολύ από τα βρώμικα κόλπα μιας κυβέρνησης, που κάνει τα πάντα για λίγη ακόμη εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη φοροκαταιγίδα που έχει φέρει η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι «θα ξαναστήσουμε στα πόδια της τη μεσαία τάξη αλλάζοντας τη ρότα της οικονομίας. Αντί ο εθνικός πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και ένα μικρό μέρος του να μοιράζεται σε επιδόματα, το συνολικό εισόδημα θα αυξάνεται. Έτσι μόνο ωφελούνται όλοι, με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους».

«Οι πιο αδύναμοι ξέρουν ότι μειώθηκε το αφορολόγητο, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και με τον ΦΠΑ αυξήθηκαν παντού οι τιμές, από τα καύσιμα και τα τρόφιμα μέχρι το νερό και το ρεύμα», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X