ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:34
30°
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ελλάδα

Όλα τα νέα μέτρα για το λεκανοπέδιο της Αττικής

Newsroom Κ, Αθήνα

Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.

Περιορισμό στον αριθμό των ατόμων σε δημόσιες συναθροίσεις, αναστολή συναυλιών και κινηματογραφικών προβολών, χαμηλότερο όριο συμμετεχόντων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στο Υπουργείο Υγείας.

Τα μέτρα αφορούν στο λεκανοπέδιο Αττικής και τίθενται σε ισχύ από την ερχομένη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Ξεκινώντας την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης:

Μίλησε για ανησυχητικά αυξητική τάση με σχεδόν διπλασιασμό κρουσμάτων στην Αττική μέσα σε δύο εβδομάδες και ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στο κέντρο της Αθήνας.

«Η άνοδος των κρουσμάτων συμπίπτει με την επάνοδο των αδειούχων που αύξησε την πληθυσμιακή πυκνότητα», εξήγησε προσθέτοντας ότι «ενισχύονται οι συστάσεις για τους άνω των 65 με ελαχιστοποίηση μετακινήσεων, αποφυγή συγχρωτισμού και μείωση κοινωνικών επαφών».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Αττική βρίσκεται «στο πορτοκαλί», ως προς το επίπεδο κινδύνου και παρέθεσε τα μερικά στατιστικά στοιχεία.

«Σε 14.400 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, τα 4.084 είναι ενεργά στον ιό, και από αυτά τα 2.100 στην Αττική. Τέλος από αυτά τα κρούσματα τα 966 εντοπίζονται στον Δήμο Αθηναίων», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ