ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πηγές Μαξίμου κατά Σούνακ: Απρεπής η ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Την έντονη ενόχληση τους για την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ - Μητσοτάκη από τον Βρετανό πρωθυπουργό, εκφράζουν κύκλοι της κυβέρνησης

Kathimerini.gr

Την έντονη ενόχληση τους για την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη από τον Βρετανό πρωθυπουργό, εκφράζουν κύκλοι της κυβέρνησης.

Χαρακτηρίζουν «φάουλ» και «πολιτικά απρεπή» την ακύρωση υπογραμμίζοντας πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη. «Προφανώς ο κ. Ρίσι Σούνακ ενοχλήθηκε από όσα είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός στο BBC, τα οποία ωστόσο δεν ήταν διαφορετικά από όσα έχει πει μέχρι τώρα και αποτελούν πάγιες ελληνικές θέσεις».

«Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα δεν αφορά στη βρετανική κυβέρνηση, αλλά το βρετανικό μουσείο με το οποίο κάνουμε συζητήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Η δήλωση Μητσοτάκη

Λίγο νωρίτερα, την ενόχλησή του για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό είχε εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης., με φόντο τις δηλώσεις του για την πάγια θέση της Ελλάδας σχετικά με τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ».

«Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ηλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, κλιματική κρίση, μετανάστευση. Οποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων», συμπλήρωσε.

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στο BBC

Την Κυριακή, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών, σε συνέντευξή του στο BBC. «Νομίζω ότι [τα Γλυπτά του Παρθενώνα] δείχνουν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο και χτίστηκε για αυτό τον σκοπό. Δεν είναι θέμα επιστροφής εκθεμάτων των οποίων αμφισβητείται η ιδιοκτησία. Αυτά τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και ουσιαστικά εκλάπησαν. Είναι ένα ζήτημα επανένωσης», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ελλάδα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ