ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:02
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Μητσοτάκη για τη Λιβύη και τη διάσκεψη του Βερολίνου

Newsroom Κ, Αθήνα

«Kακώς δεν προσκληθήκαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της Λιβύης και τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι «κακώς δεν προσκληθήκαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη.

Επίσης, νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Νίκος Δένδιας με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι είχε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον κ. Χαφτάρ, για τη κατάσταση στη Λιβύη και την επερχόμενη Διάσκεψη στο Βερολίνο, ενώ πρόσθεσε ότι «τον ενθαρρύναμε να συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο στη Διάσκεψη και να επιτύχει την κατάπαυση του πυρός και την απομάκρυνση των μισθοφόρων».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Αθήνα ζήτησε από Λίβυο στρατάρχη να θέσει στη γερμανική πρωτεύουσα ζήτημα ακύρωσης του μνημονίου μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε με τις θέσεις μας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επόμενη μέρα της Λιβύης, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών.

«Είπα στον στρατάρχη Χαφτάρ πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων. Ολα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα», ανέφερε ο ΥΠΕΞ, ο οποίος έστειλε και μήνυμα με αποδέκτη το Βερολίνο, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα δεν είναι μέρος της διαδικασίας του Βερολίνου που έχει αρχίσει από το 2015. Περιμένουμε από τη Γερμανία να είναι ο θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών θέσεων για τη Λιβύη, που αναγνωρίζουν την ακυρότητα του μνημονίου μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ