ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ελλάδα

Τσίπρας: Εξαιρετικά ανησυχητική η εικόνα της οικονομίας

Newsroom Κ, Αθήνα

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πτωτική πορεία 12 μήνες τώρα. Οι επιπτώσεις από το lockdown στην Ελλάδα θα είναι ισχυρές», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά ανησυχητική», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πτωτική πορεία 12 μήνες τώρα. Οι επιπτώσεις από το lockdown στην Ελλάδα θα είναι ισχυρές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Μιλήσατε για τη μεσαία τάξη αλλά στην πράξη εργαστήκατε μόνο υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης και της επιχειρηματικότητας».

«Για μια ακόμη φορά αντιμετωπίσατε την κρίση αυτή με λανθασμένο τρόπο, δεν πήρατε διδάγματα από την κρίση του 2010. Διαχειριστήκατε τους διαθέσιμους πόρους λέγοντας "μπόρα είναι θα περάσει" και λέγοντας ότι το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης. Όμως κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν η ανάκαμψη την επόμενη χρονιά θα είναι μεγαλύτερη από την φετινή ύφεση. Είπατε ότι ήταν πολιτική επιλογή να δώσετε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Αλλά είναι υποχρέωσή σας, όχι επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «προβληματίζομαι όταν σας ακούω να μιλάτε για δημοσιονομικά όρια και να κάνετε υπαινιγμούς που μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι κάτι ετοιμάζετε. Περιμένουμε να δούμε το πλάνο σας, αλλά βλέπουμε δημοσιεύματα που δείχνουν ότι κινείστε σε λάθος κατευθύνσεις».

«Θα ζητησώ να φέρετε έγκαιρα στη δημοσιότητα και σε διαβούλεση στη Βουλή την έκθεση Πισσαρίδη καθώς και τη δική σας πρόταση. Άλλωστε το σχέδιο ξεπερνά την θητεία διακυβέρνησής σας, αφορά την επόμενη 6ετία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Η κατάληξη της συνόδου κορυφής σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν, είναι πολλά βήματα πίσω. Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί κυρίως ο ευρωπαϊκός Νότος σε μια νέα κρίση χρέους. Σας ακούσαμε στο τέλος της συνόδου να χαρακτηρίζετε τον συμβιβασμό δίκαιο και εύλογο. Αλλά για ποιόν; Για εμάς που χάσαμε ή για τους βόρειους που κέρδισαν; Δεν κατανοώ τι εννούσατε εκείνο το βράδυ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως είναι κρίσιμο να δούμε: «Αν η χώρα έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να απορροφήσει αυτά τα χρήματα και εάν προκειμένου να είμαστε εντάξει στο πλαίσο που τίθεται, θα προχωρήσουμε μόνοι μας σε όσα διαρρέουν από την έκθεση Πισσαρίδη (ιδιωτικοποιήσεις κλπ).

«Και είναι κρίσιμο να δούμε τι σχέση χρέους-ΑΕΠ θα προκύψει», επεσήμανε.

Οπως σημείωσε «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα τολμηρό σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας. Που θα δώσει όραμα και προοπτική στις νέες γενιές ότι δεν θα περάσουν όσα πέρασαν οι προηγούμενες. Δεν βλέπω να έχετε πρόθεση για ένα τέτοιο σχέδιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ