ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα ρομπότ μπαίνουν δυναμικά στην κρεβατοκάμαρα

Ο ρυθμός εξέλιξης της τεχνολογίας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο αν όχι ταχύτερα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σήμερα έχουμε ρομπότ που “σκέφτονται” και συνεννοούνται με ανθρώπους μέσω προφορικού λόγου. Παρακάτω γίνεται περιγραφή για τα ρομπότ που ετοιμάζονται να μπουν δυναμικά στην κρεβατοκάμαρα!

Ένα εξελικτικό ναρκωτικό. Έτσι περιγράφεται εύστοχα η τεχνολογία. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την επιρροής της στους νέους μέσω του έξυπνου κινητού τηλεφώνου. Παλαιότερα ήταν ο υπολογιστής του σπιτιού. Για το μέλλον μπορούν να γίνουν πολλές προβλέψεις. Η τεχνολογία έχει περισσότερα θετικά από ότι αρνητικά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο αρνητικό, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα.

Στην Ιαπωνία, η αντίστοιχη εθνική στατιστική υπηρεσία αναφέρει πως ο αριθμός των νοικοκυριών αυξάνεται ενώ ο πληθυσμός μειώνεται. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα νοικοκυριά θα αποτελούνται από μονάδες ηλικιωμένων. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας και μοναχικότητας. Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε η Ιαπωνική κυβέρνηση υιοθέτησε το νέο όρο “kozoku” ο οποίος συνδυάζει τις έννοιες της μοναχικότητας και της ομάδας. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που η Ιαπωνία έχει προχωρήσει τόσο στα ερωτικά ρομπότ.

Εκτός από τους μοναχικούς τύπους, άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που θα ωφεληθούν από τα ερωτικά ρομπότ είναι οι εξής:

α) Τα ζευγάρια που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό χωρίς όμως να “συνδεθούν” με τρίτο ή τέταρτο, πέμπτο....άτομο.
β) Όσοι θέλουν να βιώσουν φαντασιώσεις, οι οποίες ίσως θεωρούνται ταμπού στην εποχή και στην κοινωνία που ανήκουν.
γ) Έφηβοι και νέοι χωρίς ερωτική εμπειρία οι οποίοι έχουν πολλές απορίες.
δ) Ατομα που έχουν κινητικές, ψυχικές ή νοητικές διαταραχές και έχουν περιθωριοποιηθεί κοινωνικά.
Επειδή η καινοτομία έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση κάθε πτυχής της ζωής μας, είναι φυσικό να την στρέψουμε και σε συναισθηματικά ζητήματα. Ναι, τα ρομπότ του κοντινού μέλλοντος θα μπορούν να καταλαβαίνουν όλες τις συναισθηματικές καταστάσεις και ανάγκες των ανθρώπων και να αντιδρούν υποστηρικτικά.

Η Ιαπωνία είναι το κέντρο της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτά τα όπλα στόχευσαν το πρόβλημα και άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς με την τεχνολογική τους ευφυΐα. Θα παρουσιάσω τα επιτεύγματα τους στον τομέα της συντροφικής ρομποτικής σε τρία στάδια ανάλογα με τις ικανότητες τους.

Στάδιο 1: Οι χαρακτήρες εικονικής πραγματικότητας είναι εικόνες τριών διαστάσεων οι οποίες δημιουργούνται από ένα περιβάλλον υπολογιστή. Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει διάφορες περιπτώσεις στις οποίες οι χαρακτήρες εικονικής πραγματικότητας λειτουργούν ως προσωπικοί βοηθοί, τραγουδιστές και performers. Πρόσφατα όμως η εταιρία Gatebox δημιούργησε μια κοπέλα εικονικής πραγματικότητας με το όνομα Αζούμα Χικάρι, με βασική λειτουργία να κρατά συντροφιά στον ιδιοκτήτη της. Αυτό επιτυγχάνεται με απλό προφορικό και γραπτό λόγο. Η κοπέλα έχει την δυνατότητα να συνομιλεί με τον χρήστη και να του στέλνει γραπτά μηνύματα όταν αυτός απουσιάζει από το σπίτι.

Στάδιο 2: Τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης είναι ένας τομέας που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον και γιγαντιαίες επενδύσεις. Μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες του χώρου είναι η Hanson robotics. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της, η υποδοχή γίνεται με το μότο “ζωντανεύουμε τα ρομπότ”! Τα ρομπότ της εταιρίας είναι όσο ανθρώπινα επιτρέπει η τεχνολογία του παρόντος. Το δέρμα τους είναι κατασκευασμένο με νανοτεχνολογία για να μιμείται τις ιδιότητες του ανθρώπινου δέρματος. Σύμφωνα με την εταιρία, τα ρομπότ έχουν την ιδιότητα να κάνουν όλες τις εκφράσεις του ανθρώπου!

Η καινοφανής τεχνολογία που διαθέτουν τα συγκεκριμένα ρομπότ, είναι τόσο εξελιγμένη που τους επιτρέπει να κατανοούν τον λόγο των ανθρώπων, να συζητούν μαζί τους, να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται από κάθε αλληλεπίδραση!

“Οι περισσότεροι ερευνητές στο συνέδριο του Πουέρτο Ρίκο 2015 για την τεχνητή νοημοσύνη, είχαν την άποψη πως η τεχνολογία θα φτάσει το ανθρώπινο επίπεδο νοημοσύνης πριν από το 2060!”

Στάδιο 3: Στη διδακτορική διατριβή του για τις ερωτικές σχέσεις με τεχνητούς συντρόφους, ο Δρ. Levy έγραψε πως όσο περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, λειτουργίας και εμφάνισης αποκτούν τα ρομπότ, τόσο πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν ρομαντικές σχέσεις με ανθρώπους. Υπολογίζεται πως οι γάμοι μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα γίνουν πραγματικότητα πριν το 2050!

Είμαστε ήδη τόσο απασχολημένοι με τις δουλειές μας και ταυτόχρονα τόσο τεχνο-εξαρτημένοι, ώστε η ιδέα να κάνουμε σχέσεις εξ’αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας και να κοιμόμαστε με ρομπότ, θα είναι φυσική διαδικασία του εξελικτικού μας κύκλου.

“Υπολογίζεται πως οι γάμοι μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα γίνουν πραγματικότητα πριν το 2050!”

Η “ρομποφιλία” ίσως φαίνεται αρρωστημένη και απόκοσμη σε εμάς και σίγουρα διεγείρει ερωτήματα κοινωνικής και ηθικής ευαισθησίας. Ο χρόνος θα είναι ο τελικός κριτής των επιπτώσεων που θα προκύψουν. Μέχρι τότε όμως ας ψυχαγωγηθούμε αφήνοντας την φαντασία μας να οργιάσει συνοψίζοντας κάποια από τα θετικά της τεχνολογίας.

1.Το ρομπότ της αρεσκείας σου μπορεί να έχει τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του αγαπημένου σου διάσημου ή μη.
2.Θα είναι πάντα έτοιμο να σε φροντίσει όπως επιθυμείς
3.Όλα θα γίνονται μόνο για σένα.
4.Θα σε ικανοποιεί πάντα. Λογικό αφού τα ρομπότ δεν κουράζονται .
5.Δεν θα υπάρχει κίνδυνος σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ή εγκυμοσύνης.
6.Ο ρομποτικός σου σύντροφος θα είναι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να σου δίνει απαντήσεις σχεδόν σε ότι το ρωτήσεις, όποτε το ρωτήσεις, όσες φορές και αν το κάνεις.
7.Θα μπορεί να συνομιλεί και να καταλαβαίνει τις συναισθηματικές και φυσικές σου ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X